loader
Foto

De ce sforăim? De ce plângem? Cum se ia pulsul corect?

Răspunsuri primim de la Smaranda Vornicu-Shalit şi invitaţii săi la „Atelier de sănătate”, în săptămâna 31 octombrie-4 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite.

Despre pietrele la rinichi aflăm mai multe în ultima zi de octombrie de la conf. univ. dr. Marcian Manu, medic primar chirurgie urologică, doctor în ştiinţe medicale. Tot atunci, ne pregătim cu informaţii despre afecțiunile ORL în anotimpul rece, de la cele mai simple, până la complicaţiile la care se poate ajunge.

Ce este creatinina şi care e rolul ei în organism descoperim pe 1 noiembrie, tot la „Atelier de sănătate”, unde gazda noastră ne mai lămureşte şi asupra unui „de ce” des întâlnit: de ce sforăim?

Fobiile fac subiectul de deschidere a ediţiei de miercuri a emisiunii de la TVR 1. Iar dr. Horaţiu Moldovan, medic primar chirurgie cardiovasculară, ne vorbeşte despre transplantul cardiac în România.

Rubrica „De ce?” de joi ne răspunde la o întrebare care ne stoarce lacrimi: „De ce plângem?”. Iar dr. Ana-Maria Mihail, medic rezident cardiologie, ne învaţă cum se ia corect pulsul, cum se numără, care sunt valorile optime, ce face să crească pulsul, ce îl scade etc.

Ultima ediţie a săptămânii ne aduce informaţii despre o procedură medicală revoluţionară - schimbul de valve, într-o singură intervenție, minim invazivă. Iar despre depresia postnatală ne spune mai multe Dana Ilie, psiholog clinician principal, tot pe 4 noiembrie.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Producător Florenţa Dăscălescu

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1