loader
Foto

De ce sforăim? De ce plângem? Cum se ia pulsul corect?

Răspunsuri primim de la Smaranda Vornicu-Shalit şi invitaţii săi la „Atelier de sănătate”, în săptămâna 31 octombrie-4 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite.

Despre pietrele la rinichi aflăm mai multe în ultima zi de octombrie de la conf. univ. dr. Marcian Manu, medic primar chirurgie urologică, doctor în ştiinţe medicale. Tot atunci, ne pregătim cu informaţii despre afecțiunile ORL în anotimpul rece, de la cele mai simple, până la complicaţiile la care se poate ajunge.

Ce este creatinina şi care e rolul ei în organism descoperim pe 1 noiembrie, tot la „Atelier de sănătate”, unde gazda noastră ne mai lămureşte şi asupra unui „de ce” des întâlnit: de ce sforăim?

Fobiile fac subiectul de deschidere a ediţiei de miercuri a emisiunii de la TVR 1. Iar dr. Horaţiu Moldovan, medic primar chirurgie cardiovasculară, ne vorbeşte despre transplantul cardiac în România.

Rubrica „De ce?” de joi ne răspunde la o întrebare care ne stoarce lacrimi: „De ce plângem?”. Iar dr. Ana-Maria Mihail, medic rezident cardiologie, ne învaţă cum se ia corect pulsul, cum se numără, care sunt valorile optime, ce face să crească pulsul, ce îl scade etc.

Ultima ediţie a săptămânii ne aduce informaţii despre o procedură medicală revoluţionară - schimbul de valve, într-o singură intervenție, minim invazivă. Iar despre depresia postnatală ne spune mai multe Dana Ilie, psiholog clinician principal, tot pe 4 noiembrie.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Producător Florenţa Dăscălescu

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...