loader
Foto

Galerie foto

De la pasiune, la aventura cunoaşterii

Cătălin Beldea, vânător de eclipse, şi Marius Albu, primul român care a făcut singur înconjurul globului, cu un velier, au fost invitați la ”Inspiră România”. Am aflat ce au descoperit în călătoriile lor, de la ora 16:50, la TVR1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Pământul este o creaţie cu adevărat minunată: de la miracolul vieţii până vârfurile stâncoase care împung cerul, de la fiecare nor până la valurile oceanului, totul este fascinant. Însă Terra e doar un grăunte de nisip în Univers. Un univers de mistere care aşteaptă să fie descifrate. Există oameni atât de pasionaţi în a descifra fenomenele din jurul nostru şi în a cerceta perfecţiunea naturii, încât reuşesc să ne molipsească de entuziasm, de emoţia descoperirii şi de dorinţa de cunoaştere. Există vânători de tornade sau de uragane, care îşi pun în pericol propria viaţă pentru a ne arăta adevărata forţă a naturii. Dar există şi vânători de eclipse.

(w882)

(w882)

Eclipsele le înflăcărează imaginaţia, îi fac să aştepte ani la rând, să străbată oceane şi continente pentru câteva secunde de frumuseţe. Şi în momentul în care anunţă victorios: Voi fi acolo să relatez şi să o fotografiez!, poţi să fii sigur că vei afla ceva extraordinar!

(w882)

Dar există şi temerari care înfruntă măreţia oceanului, singuri, poate pentru a vedea ceea ce mulţi dintre noi nu vor vedea vreodată sau poate pentru a ne demonstra de ce suntem capabili.

(w882)

Care este drumul de la pasiune la aventura cunoaşterii, ce au învăţat şi ce au descoperit în călătoriile lor, aflăm de la invitaţii ediţiei de azi: Cătălin Beldea, vânător de eclipse, şi Marius Albu, primul român care a făcut singur înconjurul globului, cu un velier.

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

***

foto Beldea sursa: Cătălin Beldea

foto Albu sursa: Marius Albu

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1