loader
Foto

Galerie foto

De la pasiune, la aventura cunoaşterii

Cătălin Beldea, vânător de eclipse, şi Marius Albu, primul român care a făcut singur înconjurul globului, cu un velier, au fost invitați la ”Inspiră România”. Am aflat ce au descoperit în călătoriile lor, de la ora 16:50, la TVR1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Pământul este o creaţie cu adevărat minunată: de la miracolul vieţii până vârfurile stâncoase care împung cerul, de la fiecare nor până la valurile oceanului, totul este fascinant. Însă Terra e doar un grăunte de nisip în Univers. Un univers de mistere care aşteaptă să fie descifrate. Există oameni atât de pasionaţi în a descifra fenomenele din jurul nostru şi în a cerceta perfecţiunea naturii, încât reuşesc să ne molipsească de entuziasm, de emoţia descoperirii şi de dorinţa de cunoaştere. Există vânători de tornade sau de uragane, care îşi pun în pericol propria viaţă pentru a ne arăta adevărata forţă a naturii. Dar există şi vânători de eclipse.

(w882)

(w882)

Eclipsele le înflăcărează imaginaţia, îi fac să aştepte ani la rând, să străbată oceane şi continente pentru câteva secunde de frumuseţe. Şi în momentul în care anunţă victorios: Voi fi acolo să relatez şi să o fotografiez!, poţi să fii sigur că vei afla ceva extraordinar!

(w882)

Dar există şi temerari care înfruntă măreţia oceanului, singuri, poate pentru a vedea ceea ce mulţi dintre noi nu vor vedea vreodată sau poate pentru a ne demonstra de ce suntem capabili.

(w882)

Care este drumul de la pasiune la aventura cunoaşterii, ce au învăţat şi ce au descoperit în călătoriile lor, aflăm de la invitaţii ediţiei de azi: Cătălin Beldea, vânător de eclipse, şi Marius Albu, primul român care a făcut singur înconjurul globului, cu un velier.

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

***

foto Beldea sursa: Cătălin Beldea

foto Albu sursa: Marius Albu

 

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1