loader
Foto

De la problemele de mediu ale Bucureştiului, la cele de pe orbita terestră | VIDEO

Am aflat concluziile Raportului privind Starea Mediului în Bucureşti la „Inspiră România”, pe TVR 1. Iar cât de liniştit şi de curat este spaţiul din jurul Terrei ne-a spuns cosmonautul Dumitru Prunariu. Marţi, 12 aprilie, ora 17.00.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

La „Inspiră România” din 12 aprilie, ora 17.00, punem Bucureştiul sub lupă. Fundația Comunitară București lansează azi Raportul privind Starea Mediului în Bucureşti, care analizează într-un mod acoperitor toate problemele de mediu cu care se confruntă capitala României şi propune o serie de soluții.

Raportul a fost elaborat de un expert independent, iar problemele aduse în prim plan sunt organizate pe șase mari teme: Calitatea aerului, Natura urbană, Mobilitate urbană, Deșeuri/economie circulară, Schimbări climatice, Clădiri și eficiență energetică.

Alina Kasprovschi, director al Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi prof. univ. dr. Cristian Iojă, de la Facultatea de Geografie, Universitatea București, autorul raportului, ne vor vorbi despre problemele capitalei României în anul 2022 şi despre soluţiile propuse pentru rezolvarea acestora.

12 aprilie este Ziua Internaţională a zborului spaţial cu echipaj uman. „Cerul e negru, Pământul e albastru”, a rostit Iuri Gagarin, care, la 27 de ani, devenea primul pământean care ajungea în spaţiul cosmic.

(w500)

Pe 12 aprilie 1961, la ora 8.07, ora României, nava Vostok 1 era lansată spre orbita terestră. Suntem mândri că şi noi, românii, avem o contribuţie importantă la era spaţială a omenirii: pe 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul român care a ajuns în spaţiu. Cu 61 de ani în urmă, Gagarin ne-a deschis drumul spre spaţiul cosmic. Astăzi, însă, orbita şi atmosfera terestră sunt din ce în ce mai aglomerate. Cât de liniştit, dar şi cât de curat este spaţiul din jurul Terrei, vom afla alături de invitatul special de azi de la „Inspiră România”, cosmonautul Dumitru Prunariu.

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. La „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

Foto: pixabay.com

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=112393219

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1