loader
Foto

Galerie foto

De la Putna... în semifinala Vedeta populară

Alexandra Dan spune că bunica ei i-a descoperit talentul şi pasiunea pentru muzică. Vine din inima Bucovinei, de la Putna şi „nu mi s-au întâmplat multe lucruri până la 18 ani”. Ea este a patra semifinalistă a concursului Vedeta populară.

 

Vedeta populară

Alexandra Dan are 18 ani şi este din Suceava. A fost ultima concurentă a ediţiei cu numărul 4 Vedeta populară, dar a terminat pe locul 1. Alexandra Dan este a patra semifinalistă a concursului Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică seară, la TVR 1.

(w882)

Vine din inima Bucovinei, de la Putna şi, mai în glumă, mai în serios, spune că a început să cânte înainte chiar să vorbească. Bunica ei i-a descoperit talentul şi i-a sădit în suflet pasiunea pentru muzică.

„Nu mi s-au întâmplat multe lucruri până la 18 ani”, îşi începe povestea Alexandra povestea, „dar  într-o zi mi-am pierdut o mână - pe tatăl meu”. În acea zi, şi-a dat seama că era prea mică ca el să plece şi mult prea mare ca să accepte acest lucru. Bunica şi mama Alexandrei spun că fata lor are forţă să meargă mai departe şi speră ca ea să poată râde din nou din toată inima. Până atunci, toate trei se ghidează după o vorbă a tatălui: „ai tot timpul din lume, dar hai să ne grăbim!”.

(w882)

Alexandra Dan a interpretat în concurs, la prima probă, La căsuţa cea din vale, o doină despre pierderea unui tată, cântec pe care l-a învăţat cumva şi pentru că a trecut printr-un moment de cumpănă în viaţă (pierderea părintelui patern). Juriul a fost impresionat de interpretarea ei şi i-a spus numai cuvinte de laudă. Momentul Alexandrei Dan din prima probă este mai jos:

După o doină plină de jale în prima probă, Alexandra Dan și-a ales un cântec de joc pentru proba a doua și o parteneră de scenă pe măsură: Elena Pădure. Momentul Alexandrei Dan împreună cu Elena Pădure pe scena Vedeta populară poate fi vizionat aici:

TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, în cel mai important show de folclor din România. Alţi cinci se vor întrece în ediţia a patra Vedeta populară duminica viitoare. Dintre ei, doar unul se  califica în semifinală. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la ediţia cu numărul 5 Vedeta populară duminică, 11 noiembrie, de la ora 21.00.

Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

 

Despre Vedeta populară

Primul sezon Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1, s-a desfăşurat între 22 octombrie şi 31 decembrie 2017. Alexandra Chira, în vârstă de 19 ani, din judetul Sălaj, este concurenta care a câştigat prima ediţie a talent show-ului Vedeta populară de la TVR 1.

Între 29 aprilie şi 14 iunie 2018, Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 al doilea sezon Vedeta populară. Cătălina Rotaru, bucovineanca în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, este câştigătoarea sezonului al doilea Vedeta populară, concurs transmis de TVR 1 în fiecare duminică de la ora 21.00.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1