loader
Foto

Despre alergiile şi astenia de primăvară, la "Vreau să fiu sănătos"

Luni, 5 mai, de la ora 18:10, la TVR1, într-o nouă ediţie "Vreau să fiu sănătos", aţi putut afla despre astenia şi alergiile de primăvară şi despre cea mai modernă tehnologie de radioterapie oncologică, acum disponibilă şi în România.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cea mai modernă tehnologie de radioterapie oncologică, acum și în România

TrueBeam este cea mai revoluționară tehnologie de radioterapie existentă, la ora actuală, în tratamentul cancerului. Sistemul TrueBeam folosește un sistem de control complet reinventat, ingenios și o multitudine de inovații tehnice pentru a sincroniza dinamic imaginile, a poziționa pacienții, a controla mișcările și a aplica modulele de tratament cu radiații.

TrueBeam este conceput de VARIAN, liderul mondial în domeniu, ca o platformă versatilă, multilaterală, ce poate fi folosită pentru toate tipurile de radioterapie avansată incluzând radioterapia și radiochirurgia ghidată imagistic (IGRT și IGRS) radioterapia cu intensitate modulată (IMRT), arc-terapia cu modularea intensității volumetrice și radioterapia stereotactică (SBRT) asociată cu radioterapie convențională sau în modul 3-D. Mai mult, modulul BrainLab adăugat platformei Truebeam, formează sistemul TrueBeam STX care permite aplicații de radiochirurgie intra și extra craniană.

Realizator: Beatrice Cioba

 

Alergiile de primăvară

Invitat - dr. Adriana Mihaela Tudose, medic primar alergologie și imunologie clinică, doctor în științe medicale.

Multor oameni li se întâmplă ca o dată cu sosirea primăverii să se confrunte cu o serie de alergii. Primăvara este anotimpul în care înfloresc majoritatea plantelor, iar polenul este transportat prin aer, de vânt. Polenul este alergenul care produce alergiile de primăvară. Chiar dacă alergiile creează o stare de disconfort există suficiente tratamente pe care dacă le veți urma vă veți simți mult mai bine.

Realizator: Adina Slave

 

Astenia de primăvară

Invitat: Valentin Arsene - psihoterapeut

Astenia nu este o afecțiune medicală, mai degrabă este un răspuns al organismului, o adaptare a acestuia la schimbările de temperatură din mediu. Astenia  afectează viață profesională, suntem dezordonati, neatenți, nu suntem prompți în acțiunile pe care le întreprindem. Ne afectează relațiile sociale, devenim irascibili și greu de suportat ca și companie, pentru interlocutori. De asemenea ea ne poate afecta și viața de familie.

Realizator: Adina Slave

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

20:55 Meteo

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1