loader
Foto

Despre cosmetice sănătoase şi singurătatea de sărbători, la „Atelier de sănătate”

Tot în săptămâna 12-16 decembrie, ne lămurim de ce mâncăm compulsiv şi ce modificări sunt la reluarea Programului Naţional pentru Fertilizare in Vitro. Smaranda Vornicu-Shalit ne aşteaptă cu răspunsuri, de luni până vineri, ora 17.00, la TVR 1.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Dacă întrebi 100 de români ce este plasma, 99 îţi vor răspunde că este un fel de televizor, mai mare şi mai performant. Puţini ştiu că, mult mai important, plasma este acea substanţă fără de care sângele nu ar putea circula prin organism. Prima zi a săptămânii ne lămureşte ce e cu plasma cea indispensabilă vieţii. „Atelier de sănătate”, cu Smaranda Vornicu-Shalit, vine cu noi ediţii pline de informaţii utile, spuse pe înţelesul tuturor, în săptămâna 12-16 decembrie, la TVR 1. Tot luni, de la 17.00, dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, trage un semnal de alarmă privind tuberculoza în România.

Marţi, dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, ne vorbeşte despre reluarea Programului Naţional pentru Fertilizare in Vitro. Au apărut condiţii noi, mai relaxate, pentru viitoarele mame, astfel că cele care doresc să beneficieze de acest program se vor bucura să afle că s-a mărit vârsta pentru accesarea lui până la 45 de ani, dar şi alte lucruri de interes. De ce mâncăm compulsiv ne spune rubrica „De ce?”, în acelaşi „Atelier de sănătate”, iar Carmen Grigorescu Hotar, psiholog clinician specialist, vine cu un subiect... de sezon: singurătatea de sărbători.

Ce este stenoza spinală, care sunt efectele ei, cum o tratăm, dar şi cum o prevenim ne explică dr. Sebastian Sorin Gheorghe, medic primar neurochirurg, în ediţia „Atelier de sănătate” din 14 decembrie. Tot atunci, pentru că ne pregătim să arătăm cât mai bine la petrecerile de sărbători, emisiunea ne oferă ponturi despre tratamentul chirurgical şi non-chirurgical al cearcănelor.

Joi este despre testosteron, dar şi despre una dintre afecţiunile care pot apărea în sistemul reproducător masculin: cancerul testicular, ale cărui simprome, modalităţi de prevenţie şi de tratament le aflăm de la dr. Dan Ilie-Dâmboiu, medic specialist oncologie medicală. Iar Dana Deac ne invită „În căutarea stării de bine”, în Slovenia.

Dr. Cristina Berteanu, director medical al unei clinici de oncologie, este invitata Smarandei Vornicu-Shalit din 16 decembrie, la o discuţie despre telemedicină: ce este, ce aplicaţii are, care este situaţia în România. În rubrica „Un măr pe zi” de vineri, medicul estetician Sibel Grigore ne vorbeşte despre cosmeticele sănătoase pe care le putem prepara acasă – măşti, loţiuni tonice, exfoliante etc.

***

Sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia vin şi în această săptămână la „Atelier de sănătate”, de la Smaranda Vornicu-Shalit. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical răspund invitaţiei realizatoarei TVR 1, de luni până vineri, la ora 17.00, oferindu-ne explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite. Telespectatorii pot comenta subiectele din emisiune şi pot trimite propuneri de noi subiecte şi întrebări pentru specialiştii invitaţi, pe conturile de social media ale emisiunii (Facebook şi Instagram), iar cele mai interesante momente pot fi văzute şi revăzute pe canalul YouTube al Televiziunii Române.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...