Despre Covid-19 și consultul genetic, în noul sezon „Vreau să fiu sănătos”
joi, 21 mai 2020
Informaţii şi sfaturi medicale la obiect. Rubrici şi reportaje care promovează practicarea sportului şi mişcarea fizică. Din 23 mai, în fiecare sâmbătă, la TVR 1, Sonia Argint Ionescu ne dă întâlnire la ora 10.00, cu emisiunea „Vreau să fiu sănătos”.
Sonia Argint Ionescu
Sonia Argint Ionescu

Un sezon nou al emisiunii „Vreau să fiu sănătos” începe sâmbătă, 23 mai, la ora 10.00, cu o ediție ce pune pe tapet și subiectul ce ține de câteva luni titlurile tuturor jurnalelor de știri – coronavirusul. „Vom aborda subiectul legat de Covid-19, cu toate implicațiile lui”, ne spune Beatrice Cioba, producătorul emisiunii.

Cu sfaturi simple şi la obiect, Sonia Argint Ionescu şi echipa coordonată de Beatrice Cioba, ne propun noi subiecte ce promovează calitatea vieţii. „După o amânare de două luni a începutului noului sezon „Vreau să fiu sănătos”, suntem extrem se bucuroși să revenim în atenția telespectatorilor noștri cu informații noi și utile despre ceea ce reprezintă bunul cel mai de preț fiecărui om, sănătatea! Sâmbătă, de la ora 10.00, vă așteptăm!”, este invitația lansată de Sonia Argint Ionescu telespectatorilor TVR 1.

Și în noul sezon, emisiunea de tip magazin se va adresa „atât persoanelor interesate de propria sănătate, cât și tinerilor, doamnelor și domnișoarelor care doresc să își contureze un stil propriu și să își schimbe look-ul, cu bani puțini”, ne mai informează producătorul „Vreau să fiu sănătos”. În fiecare ediție, trei medici vor dezbate în platou temele puse în discuție. De asemenea, medici din străinătate își vor împărtăși opiniile avizate, prin telefon.

Vom putea vedea reportaje filmate pe teren, pe subiecte medicale, din zona de medicină alternativă sau din arii tangente medicinei. Emisiunea va avea și în acest sezon o rubrică permanentă de Tips&Tricks, o rubrică destinată problemelor tinerilor, una de sport și una de înfrumusețare și lifestyle, filmată chiar în cabinetele de profil, sub forma unor mici demonstrații.

Pentru că se apropie vacanța de vară, unul dintre subiectele primei ediții este dezbătut alături de dr. Iolanda Vivișenco, medic primar pediatru, care ne oferă informații importante despre petrecerea vacanțelor în destinații exotice, cu copii mici. Tot atunci, aflăm în ce constă consultul genetic și ce teste genetice se fac pentru stabilirea unui tratament personalizat împotriva cancerului.

Un subiect poate incomod, dar care trebuie înfruntat, este cel care privește consumul de droguri în țara noastră. Președintele executiv CIADO România, Gigel Lazăr, ne vorbește deschis despre situația actuală și acțiunile întreprinse pentru prevenirea consumului de stupefiante.

Cât de sănătoase sunt salatele pe care le cumpărăm în supermarket la pungă, gata de pus în castron? Aflăm tot din prima ediție „Vreau să fiu sănătos” a sezonului, când vom face o vizită la o fabrică unde salatele sunt pregătite să fie puse pe rafturile magazinelor.

Psihologul Andreea Manea ne avertizează că bolile apar întâi în câmpul energetic. Mai multe pe această temă, tot în ediția de debut de sezon a emisiunii. Și tot atunci, despre grădinița în aer liber dar și despre fondul de ten... semipermanent.

În fiecare sâmbătă, de la ora 10.00, telespectatorii TVR 1 află la „Vreau să fiu sănătos” noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice.

 • 17:00
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României