loader
Foto

Galerie foto

Despre Covid-19 și consultul genetic, în noul sezon „Vreau să fiu sănătos”

Informaţii şi sfaturi medicale la obiect. Rubrici şi reportaje care promovează practicarea sportului şi mişcarea fizică. Din 23 mai, în fiecare sâmbătă, la TVR 1, Sonia Argint Ionescu ne dă întâlnire la ora 10.00, cu emisiunea „Vreau să fiu sănătos”.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Un sezon nou al emisiunii „Vreau să fiu sănătos” începe sâmbătă, 23 mai, la ora 10.00, cu o ediție ce pune pe tapet și subiectul ce ține de câteva luni titlurile tuturor jurnalelor de știri – coronavirusul. „Vom aborda subiectul legat de Covid-19, cu toate implicațiile lui”, ne spune Beatrice Cioba, producătorul emisiunii.

Cu sfaturi simple şi la obiect, Sonia Argint Ionescu şi echipa coordonată de Beatrice Cioba, ne propun noi subiecte ce promovează calitatea vieţii. „După o amânare de două luni a începutului noului sezon „Vreau să fiu sănătos”, suntem extrem se bucuroși să revenim în atenția telespectatorilor noștri cu informații noi și utile despre ceea ce reprezintă bunul cel mai de preț fiecărui om, sănătatea! Sâmbătă, de la ora 10.00, vă așteptăm!”, este invitația lansată de Sonia Argint Ionescu telespectatorilor TVR 1.

Și în noul sezon, emisiunea de tip magazin se va adresa „atât persoanelor interesate de propria sănătate, cât și tinerilor, doamnelor și domnișoarelor care doresc să își contureze un stil propriu și să își schimbe look-ul, cu bani puțini”, ne mai informează producătorul „Vreau să fiu sănătos”. În fiecare ediție, trei medici vor dezbate în platou temele puse în discuție. De asemenea, medici din străinătate își vor împărtăși opiniile avizate, prin telefon.

Vom putea vedea reportaje filmate pe teren, pe subiecte medicale, din zona de medicină alternativă sau din arii tangente medicinei. Emisiunea va avea și în acest sezon o rubrică permanentă de Tips&Tricks, o rubrică destinată problemelor tinerilor, una de sport și una de înfrumusețare și lifestyle, filmată chiar în cabinetele de profil, sub forma unor mici demonstrații.

Pentru că se apropie vacanța de vară, unul dintre subiectele primei ediții este dezbătut alături de dr. Iolanda Vivișenco, medic primar pediatru, care ne oferă informații importante despre petrecerea vacanțelor în destinații exotice, cu copii mici. Tot atunci, aflăm în ce constă consultul genetic și ce teste genetice se fac pentru stabilirea unui tratament personalizat împotriva cancerului.

Un subiect poate incomod, dar care trebuie înfruntat, este cel care privește consumul de droguri în țara noastră. Președintele executiv CIADO România, Gigel Lazăr, ne vorbește deschis despre situația actuală și acțiunile întreprinse pentru prevenirea consumului de stupefiante.

Cât de sănătoase sunt salatele pe care le cumpărăm în supermarket la pungă, gata de pus în castron? Aflăm tot din prima ediție „Vreau să fiu sănătos” a sezonului, când vom face o vizită la o fabrică unde salatele sunt pregătite să fie puse pe rafturile magazinelor.

Psihologul Andreea Manea ne avertizează că bolile apar întâi în câmpul energetic. Mai multe pe această temă, tot în ediția de debut de sezon a emisiunii. Și tot atunci, despre grădinița în aer liber dar și despre fondul de ten... semipermanent.

În fiecare sâmbătă, de la ora 10.00, telespectatorii TVR 1 află la „Vreau să fiu sănătos” noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1