loader
Foto

Despre credinţă, milostenie şi tradiţii, în Săptămâna Mare, la „Inspiră România”

Semnificaţiile Sărbătorilor Pascale ne-au fost explicate de Hrisostom Iorgulescu, ieromonah şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, invitaţi la „Inspiră România”. Emisiunea a fost la TVR 1 marţi, 19 aprilie, ora 17.00.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

În această perioadă cu mare încărcătură spirituală, respectăm tradiţii şi ritualuri strămoşeşti şi ne preocupăm de curăţarea noastră spirituală. În vremuri tulburate de suferinţa războiului, mai mult decât oricând trebuie să ne gândim la semenii noştri.

Despre semnificaţiile Sărbătorilor Pascale şi ajutorarea între oameni ne-au vorbit ieromonahul Hrisostom Iorgulescu şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, în prima parte a ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie.

De Paşti, de pe mesele românilor nu lipsesc ouăle roşii, preparatele din carne şi cozonacul. Carnea de miel face parte din preferinţele multora, însă cu toţii trebuie să fim atenţi de unde o procurăm. Dr. Dănuţ Păle, vicepreşedintele ANSVSA, a răspuns invitaţiei realizatorilor emisiunii şi ne-a adus lămuriri. Prin telefon, Dana Tănase, de la Asociaţia Română a Cărnii a venit cu informaţii suplimentare pentru ca noi, consumatorii, să ne facem cumpărăturile de sărbători în deplină siguranţă.

Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie, poate fi urmărită integral aici:

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

Foto: pixabay.com

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1