loader
Foto

Despre credinţă, milostenie şi tradiţii, în Săptămâna Mare, la „Inspiră România”

Semnificaţiile Sărbătorilor Pascale ne-au fost explicate de Hrisostom Iorgulescu, ieromonah şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, invitaţi la „Inspiră România”. Emisiunea a fost la TVR 1 marţi, 19 aprilie, ora 17.00.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

În această perioadă cu mare încărcătură spirituală, respectăm tradiţii şi ritualuri strămoşeşti şi ne preocupăm de curăţarea noastră spirituală. În vremuri tulburate de suferinţa războiului, mai mult decât oricând trebuie să ne gândim la semenii noştri.

Despre semnificaţiile Sărbătorilor Pascale şi ajutorarea între oameni ne-au vorbit ieromonahul Hrisostom Iorgulescu şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, în prima parte a ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie.

De Paşti, de pe mesele românilor nu lipsesc ouăle roşii, preparatele din carne şi cozonacul. Carnea de miel face parte din preferinţele multora, însă cu toţii trebuie să fim atenţi de unde o procurăm. Dr. Dănuţ Păle, vicepreşedintele ANSVSA, a răspuns invitaţiei realizatorilor emisiunii şi ne-a adus lămuriri. Prin telefon, Dana Tănase, de la Asociaţia Română a Cărnii a venit cu informaţii suplimentare pentru ca noi, consumatorii, să ne facem cumpărăturile de sărbători în deplină siguranţă.

Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” de marți, 19 aprilie, poate fi urmărită integral aici:

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

Foto: pixabay.com

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1