loader
Foto

Despre durerile articulare şi tratamentele oncopediatrice, la "Vreau să fiu sănătos"

Luni, 26 mai, de la ora 18:10, la TVR1, Sonia Argint Ionescu a vorbit despre tulburările de memorie la vârstnici, consecinţele dietelor şoc şi durerile de stomac.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Tratamente oncopediatrice

Vestea încurajatoare este că, depistat în stadii incipiente, cancerul la copii are 80% rată de vindecare. Șeful Secției de Oncopediatrie, conf. dr.  Monica Dragomir, recomandă părinților să se adreseze oncologului imediat ce sesizează modificări de comportament la copiii lor. Vigilența părinților este șansa depistării incipiente a bolii și a vindecării copilului.

Tratamentul cancerului este multidisciplinar. Secția de oncopediatrie a Institutului de Oncologie București “Prof. Dr. Alexandru Treistioreanu” trimite imediat copiii disgnosticaţi cu tumori solide, către chirurgii specialiști, în funcție de zona de localizare a tumorii. Doar în 20% dintre cazuri, copiii necesită radioterapie, și aceasta se poate realiza tot în cadrul IOB.

În secția de oncopediatrie, dotată, amenajată și întreținută la standarde occidentale, copiii beneficiază de orice tip de chimioterapie.

Realizator: Mihaela Căciuleanu

Durerile articulare

În funcție de cauze și simptome, o persoană poate prezenta dureri articulare pentru o perioadă determinată de timp sau pentru tot restul vieții. Acest tip de afecțiune aduce destul de frecvent pacienții la medic. Despre aceste afecțiuni a vorbit invitata ediției, dr. Carina Mihai - medic primar reumatolog la Spitalul Clinic ”Dr. Ion Cantacuzino.”

Realizator: Adina Slave

Hidratarea

Suntem 80% apă. Corpul nostru funcţionează corect dacă are destulă apă. Dacă ne doare capul, dacă avem gura uscată și ne simțim obosiți, în loc să bem o cafea este bine să bem un pahar cu apă. Organismul are nevoie în fiecare zi de 6 până la 8 pahare de apă. Dar nevoile sunt diferite în funcție de fiecare individ, până la urmă. Medicul nutriționist Maria Spiridon consideră că trebuie să ne adaptăm în funcție de propriul organism consumul de apă. Este bine să bem apă dacă facem sport. Dacă mergem pe jos trebuie să avem o sticlă de apă la noi, iar dacă avem probleme renale medicul urolog ne va spune câtă apă și mai ales cum să o consumăm.

Realizator: Dana Armașu

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:00 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1