loader
Foto

Galerie foto

Despre infarct şi tulburările de memorie - la „Vreau să fiu sănătos”

În fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, emisiunea „Vreau să fiu sănătos” vine cu informaţii despre sănătate şi familie, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia este disponibilă online, pe TVR+

* Infarctul

Cunoscut şi sub numele de atac de cord are o prevalenţă din ce în ce mai mare - astfel că am considerat necesar să vorbim despre el în emisiunea noastră.

Este important ca infarctul să fie recunoscut uşor pentru că timpul scurs până la acordarea unui ajutor medical specializat poate să facă diferenţa între viaţă şi moarte. Despre această afecţiune vorbim cu dr. Nicoleta Cîndea-Nica, medic primar cardiolog.



Realizator: Beatrice Cioba

* Povestea Victoriei Niţu

Livia este o tânără mamă pusă la grea încercare. De trei ani încoace, după naşterea celei de-a doua fetiţe, a transformat pe rând bucuria de a fi mamă în deznădejde, apoi în luptă îndârjită şi acum în speranţă încrezătoare.

Ea şi-a botezat fiica diagnosticată cu sindromul Sturge Weber, în mod simbolic, Victoria. Despre acest sindrom vorbim în ediţia de sâmbătă, 23 mai, cu dr. Raluca Teleanu - şef secţie Neurologie Pediatrică - Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.



Realizator: Mihaela Căciuleanu

* Tulburările de memorie la vârsta a treia

Tulburările de memorie sunt momente de disconfort cu care ne confruntăm din ce în ce mai des, cei mai mulţi dintre noi.

Dacă ne întrebăm ce se întâmplă, atunci trebuie să ştim că ele pot fi cauzate de anumite afecţiuni sau de stilul general de viaţă, începând cu dieta zilnică şi continuând cu lipsa programului de exerciţii fizice.

Stresul la serviciu, depresia sau anxietatea sunt şi ele tot cauze care pot determina apariţia tulburărilor de memorie. Dr. Florina Antochi (medic primar neurolog - S.U.U.B.) şi Mihaela Popa (psiholog clinician) ne explică cum combatem această afecţiune.

Realizator: Cristina Andrei

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1