loader
Foto

Galerie foto

Despre mamografia cu tomosinteză - vineri la „Vreau să fiu sănătos”

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” ne-a prezentat vineri, de la ora 18:00, la TVR 1 şi TVR+, o nouă tehnică medicală - mamografia cu tomosinteză şi ne-a invitat să aflăm cum scăpăm de alergii.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

* Mamografia cu tomosinteză

De curând, în România a fost adus un mamograf de ultima generație cu ajutorul căruia doamnele peste 40 de ani pot să îşi facă o investigaţie completă a sănului.

Mamografia digitală cu tomosinteză este una din cele mai noi tehnologii de diagnosticare a cancerului la sân - aprobată de FDA în 2011 - şi oferă medicilor o precizie mult mai mare de a descoperi celulele canceroase mici, ascunse de ţesuturile înconjurătoare, care nu sunt vizibile la mamografiile standard.

Despre acest aparat aflaţi mai multe detalii de la dr.Dana Nedelcu, medic primar radiologie -imagistică şi dr.Doina Mihaila - reprez. Patronatul Naţional al Medicilor de Familie.

Realizator: Beatrice Cioba


* Poveste de viaţă - Mariana Grădinaru

Iubirea poate face minuni. Pe Mariana iubirea a ghidat-o spre decizii rapide şi potrivite, a  inspirat-o să scrie versuri şi a îngenunchiat-o pe treptele biserici în rugăciune. Iubirea a ajutat-o să-l salveze pe soţul ei, după ce acesta a suferit trei stopuri cardiace şi un infarct miocardic.

În urmă cu patru ani, Mariana l-a dus pe soţul ei muribund la Spitalul Universitar de Urgenţe iar după două săptămâni, acesta şi-a revenit datorită dăruirii şi profesionalismului doctorului Cristian Udroiu - medic primar secţia cardiologe, doctor în ştiinţe medicale, competenţa Cardiologie Intervenţională - S.U.U.B. Povestea acestui caz o aflaţi pe larg în ediţia din această săptămână.

Realizator: Mihaela Căciuleanu

* Cum îi afectează pe copii certurile părinţilor sau divorţul acestora

Educaţia primită în familie îi face pe mulţi români să stea împreună de dragul copiilor. O atitudine complet greşită, spun psihologii.

Psihologul Monica Lespezeanu ne oferă câteva repere despre posibilele greşeli ale părinţilor şi despre ce au ei de făcut astfel încât copilul să depăşească cu bine perioada divorţului.



Realizator: Georgiana Bistriceanu

***

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:45 Floarea nopţii

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1