loader
Foto

Despre mâncatul intuitiv, marţi la “Se zice că...”

În ediţia din 14 octombrie, de la ora 17.10, la TVR 1, Sonia, Nuami, Flori şi Ioana au stat de vorbă despre ultima colecţie a Lizei Panait, nectarul probiotic inventat la Galaţi şi despre dieta intuitivă. Responsabil cu muzica a fost Mihai Mărgineanu.

 

Sonia Argint Ionescu
FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Cele patru gazde ale emisiunii “Se zice că...” v-au prezentat invenţia a şase profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, care au realizat, în premieră, un nectar probiotic de dovleac.

Produsul e similar cu un iaurt viu şi nu există nicăieri în lume la ora actuală. A fost creat în laboratoarele Universităţii „Dunărea de Jos“ şi reprezintă teza de doctorat a profesoarei Dana Moraru. Este o sursă serioasă de fibre solubile pentru cei care ţin regim, sunt vegetarieni sau au intoleranţă la lactoză. Costurile nu sunt mari, dovleacul e ieftin, rezistă şi iarna, iar din seminţe se poate obţine uleiul sau făina degresată, bine vândute pe piaţă.

Şi din aceeaşi categorie, poate că nu ştiaţi, dar cel mai mare dovleac din lume a fost prezentat de un cultivator elveţian, Beni Meier. El cântăreşte nu mai puţin de 953,5 kilograme, record elveţian şi mondial.

Ce înseamnă dieta intuitivă

Se zice că atunci când vei înceta să te concentrezi prea mult pe alimente, vei începe să mănânci mai puţin, iar invitatul ediţiei, Alexandru Ureche, explică exact cum vine asta.

Practic, una dintre greşelile dietelor este tocmai faptul că accentuează atât de mult ce nu ai voie să consumi. Lista aceea interminabilă de alimente interzise şi timpul pe care ţi-l petreci categorisind produsele te fac să capitulezi chiar înainte de a începe. În schimb, ideea că poţi mânca orice îţi permite să priveşti acest aspect mult mai relaxat. Mai multe detalii despre această idee, în ediţia de marţi a emisiunii.

Alte subiecte ale zilei au mai inclus ultima colecţie a Lizei Panait, „Albastru de Voroneţ”, dar şi intervenţiile estetice nechirurgicale pentru păstrarea unui ten tânăr.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:50 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1