loader
Foto

Despre post şi teama de vaccin, la "Vreau să fiu sănătos"

Alte subiecte ale ediţiei de luni, 7 aprilie,  au fost bolile contagioase la copii, noutăţile tehnologice din medicină şi alimentele pe care trebuie să le consumăm în perioada postului.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Teama de vaccin în rândul părinţilor

La ora actuală, specialiştii pediatri se confruntă cu o teamă nejustificată de vaccinare în rândul parintilor. Acest fenomen a apărut cel mai probabil ca urmare a accesării cu mare usurinţă a unor informaţii care circulă îndeosebi pe Internet, în care se vehiculează o serie de efecte negative ale vaccinurilor, informaţii care sunt lipsite însă de fundament stiinţific, lucru care poate fi demonstrat de specialişti.

Impactul nevaccinării se traduce fie prin reapariţia în rândul copiilor a unor boli a căror incidenţă scăzuse mult în ultima perioadă, fie prin apariţia acestor afecţiuni în rândul adulţilor. Aceştia fac cel mai adesea forme mult mai severe de boală decât copiii. Despre bolile contagioase la copii şi complicaţiile acestora vorbeşte doamna dr. Iolanda Vivisenco, medic specialist pediatru.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a achiziţionat o aparatură modernă cu ajutorul căreia rezultatul unei biopsii poate fi obţinut în 3 zile, în loc de 21. La acest serviciu poate avea acces oricine contra unei taxe modice. Mai multe detalii a oferit emisiunii noastre dna.prof.dr. Maria Sajin, şef secţie Anatomie Patologică-SUUB.
Postul

Postul alimentar este renunţarea la un tip de hrană. Putem renunţa total la hrană pentru o zi sau la anumite alimente pentru mai multe zile. Postul nu poate fi ţinut de oricine, bolnavii şi copiii au diverse înlesniri în acest sens. Pentru avea o viaţă normală şi a obţine beneficiile postului, trebuie să mâncăm corect şi moderat.
Dieta vegetariană din postul ortodox contribuie la o detoxifiere a organismului. Doamna doctor Ruxandra Constantina recomandă alegerea cu atenţie a alimentelor pe durata postului. Este bine să consumăm suficiente proteine, vitamine şi grăsimi pe durata postului pentru a nu produce un dezechilibru în organism.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1