loader
Foto

Galerie foto

Despre tratamentul modern împotriva fumatului, la Vreau să fiu sănătos!

Tratamentul cu venin de albine, diabetul şi renunţarea la fumat au fost subiectele ediţiei de luni, 16 decembrie.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia emisiunii de luni 16 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Tratamentul cu venin de albine. Veninul de albine este folosit din cele mai vechi timpuri de ţăranul român.În ultimii ani cercetarea a permis folosirea veninului în tratarea unui mare număr de boli : reumatismul, cefaleele, tulburările de vedere şi cele de tensiune.

La ora actuală dr. Mariana Stan, medic specialist în recuperare, balneologie şi fizioterapie, face tratamentul cu venin de albine injectându- l în punctele de acupunctură, în acest fel tratamentul este mult mai eficient.

Realizator: Dana Armașu

Tratament modern împotriva fumatului. Dr.Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului Naţional Stop Fumat, este invitată în ediția de luni a emisiunii.

Programul Naţional Stop Fumat, un program al Ministerului Sănătăţii, a luat fiinţă în urmă cu 4 ani şi este coordonat de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”.

Programul, susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici şi psihologi prezenţi la nivel local în peste 20 de oraşe din România îşi propune să ofere persoanelor care fumează platforma unui tratament complet (consiliere psihologică şi tratament medicamentos) conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi care se aplică în toate ţările civilizate  ale lumii.

Realizator: Beatrice Cioba

Diabetul. Diabetul este una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Din păcate aceasta bolă este una cronică şi are o evoluţie constantă în timp. Cu diabetul trebuie să înveţi să trăieşti.

Dr. Julieta Cristescu, medic specialist în diabetologie, considera că un om care are această boală trebuie să înveţe să se cunoscă pe sine foarte bine şi să înţeleagă simptomele bolii de care suferă. Cu cât înţelegi mai bine această boală, cu atât ai şanse să trăieşti decent.

Realizator: Dana Armașu

Luni, 16 decembrie, de la ora 16.50, la TVR 1 și pe TVR+

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1