loader
Foto

Din culisele preselecţiilor pentru „Vedeta populară”

După Târgu Jiu, Timişoara, Sibiu, Bistriţa şi Piatra Neamţ, în primele zile din martie, cei care și-au dorit să urce pe scena „Vedeta populară” au fost aşteptaţi la Brăila, Constanţa şi Bucureşti. Iată cum au decurs preselecţiile până acum.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Iuliana Tudor
Vedeta populară

Aflată în plin turneu prin ţară pentru a găsi cei mai talentaţi interpreţi de muzică populară, dornici să câştige titlul şi trofeul concursului de la TVR 1, echipa Iulianei Tudor ne-a oferit câteva informaţii de culise şi ne-a povestit cum au decurs preselecţiile sezonului 9 al emisiunii „Vedeta populară”.

Cei mai mulţi concurenţi la preselecţii au fost cei din zona Moldovei şi s-au prezentat la Piatra Neamţ, dar mulţi doritori să urce pe scena „Vedeta populară” au fost şi în celelalte oraşe colindate până acum: Târgu Jiu, Timişoara, Sibiu, Bistriţa.

O mămică a 2 copii, însărcinată cu al 3-lea şi-a făcut curaj şi a venit la preselecţii. Show-ul talentelor din folclorul românesc i-a făcut să se prezinte la preselecţii şi pe: un profesor de Religie şi unul de Engleză, un student la Automatică, o asistentă medicală, o educatoare, un traducător germană-engleză, un medic dermatolog sârb venit în România în 1997 şi stabilit în Timişoara, câţiva poliţişti, o studentă la Psihologie, o doamnă casnică, mamă a şase copii, dar şi pe un tânăr pensionar, fost profesor de Religie.

(w882)

Au prins gustul şi foarte mulţi tineri vor să îşi încerce şansa de a fi văzuţi de o ţară întreagă la „Vedeta populară”. Fie că sunt elevi ai liceelor de artă sau studenţi la Conservator ori Teologie, tinerii vor să demonstreze că iubesc folclorul românesc şi că îşi doresc să ducă mai departe tradiţiile, frumuseţea şi autenticitatea locului de unde provin. S-au mai prezentat la preselecţii şi foşti concurenţi ai sezoanelor anterioare „Vedeta populară”, care vor să vină în faţa juriului şi să arate ce au învăţat, cum au evoluat în anii de când au fost prima dată pe scena concursului de la TVR 1. Pe lângă ei, oameni în toată firea, adulţi care şi-au ales drumul în viaţă, dar bine pregătiţi la capitolul folclor, dau curs pasiunii lor pentru muzica populară românescă şi vor să-şi verifice înzestrarea – vocea, talentul, cunoştinţele în materie de folclor.

Şi doi prieteni, unul în vârstă de 73 şi celălalt, de 82 de ani, cântăreţi de pricesne la biserică, n-au mai avut stare acasă şi s-au prezentat la preselecţii. Vor să arate tuturor că şi la vârsta lor pot cânta cu foc şi ne pot încânta.

„Avem deja concurenţi înscrişi foarte buni, dar fiecare îşi are şansa lui. Îi aşteptăm cu braţele deschise pe toţi cei care iubesc folclorul şi doresc să-şi facă portul şi cântecul şi cunoscute şi la preselecţiile din Brăila, Constanţa şi Bucureşti”, ne-au invitat membrii echipei „Vedeta populară”. Castingul a continuat după următorul program:

BRĂILA: joi, 2 martie, între orele 10.00-16.00, la Sala ProArte a CJCPCT Brăila (Piaţa Traian nr. 2);

CONSTANȚA: vineri, 3 martie, între orele 10.00-16.00, la Sala Jean Constantin - Centrul Multifuncțional de Educație pentru Tineret (Bld. Ferdinand nr. 56);

BUCUREȘTI: sâmbătă, 4 martie, între orele 10.00-16.00, la Televiziunea Română (intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 28, sector 1).

„Şi de această dată, castingul Vedeta populară a adunat categorii diverse de candidaţi, de la copii care au împlinit vârsta de 16 ani, până la oameni aflaţi la vârsta maturităţii, profesii diferite, categorii sociale diferite, cu preocupări diferite – dar constantele sunt legătura cu folclorul românesc şi dorinţa de a urca pe scena Vedetei populare. Mulţumesc tuturor celor care au venit, în fiecare dintre cele cinci locaţii de preselecţie de până acum, îi aşteptăm şi pe 2, 3 şi 4 martie, iar apoi, să câştige cel mai bun şi în sezonul cu numărul 9! În seara de Paşte vă dăm întâlnire la TVR 1!”​, ne-a declarat Iuliana Tudor, gazda şi producătorul emisiunii „Vedeta populară”.

Descoperiți aici REGULAMENTUL CONCURSULUI ”VEDETA POPULARA” SEZON 9.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1