loader
Foto

Din Valea Vinului, în semifinala concursului „Vedeta populară” de la TVR 1

Vrea să scoată un album cu muzică patriotică şi are un mesaj clar pentru toţi românii plecaţi în străinătate: „Veniţi acasă!”. Marian Buzilă, în vârstă de 30 de ani, din satul Valea Vinului, Bistriţa Năsaud, s-a calificat în semifinala concursului de talente „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Juriul format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan a ales aseară, la TVR 1, al treilea semifinalist al concursului Vedeta populară.

(w882)

Marian Buzilă, în vârstă de 30 de ani, din satul Valea Vinului, din judeţul Bistriţa Năsaud, s-a calificat în semifinala concursului de talente destinat interpreţilor de folclor amatori. Se consideră un român adevărat, dar are tatuat pe mână un fragment din portativul de la Nessun Dorma şi un ceas, pentru că nu vrea să lase timpul să treacă degeaba pentru el.

(w882)

Marian cântă şi canţonete, şi muzică populară. A făcut 4 ani de canto la un liceu de muzică din  Satu Mare. După ce a terminat liceul, Marian a încercat, ca mulţi alţi români, să-şi caute norocul în altă parte a lumii. A mers în Italia şi a lucrat un an ca patiser. Tot ca multor altor români, i s-a făcut un dor teribil de ţara lui şi s-a întors acasă, hotărât să nu mai plece niciodată. A terminat Facultatea de Muzică – este tenor şi a început să cânte muzică populară de câţiva ani. Dorinţa lui este să scoată un album cu muzică patriotică şi are un mesaj clar pentru toţi românii plecaţi în străinătate: Veniţi acasă!

Satul din care vine Marian are o istorie cu aromă de poveste: se spune că, prin această vale, a trecut demult un car cu butoaie cu vin. Când carul s-a rupt, butoaiele s-au răsturnat şi vinul a curs în vale. De atunci, locul în care s-a născut Marian poartă numele de Valea Vinului.

În concurs, Marian a cântat „Mândru-i codru şi-nverzit!” şi, în duet cu Nicolae Mureşan, unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a dat zona Codrului, celebra „Trecui aseară prin codru”.

(w882)

Mai jos, unul dintre momentele susţinute de Marian Buzilă pe scena Vedeta populară de la TVR1:

Concursul Vedeta populară continuă la TVR 1 duminica viitoare, când alţi şase concurenţi luptă pentru un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

credit foto: Doru Ochea

10:00 Agrostrategia

* Invitat Sorin Moise-Secretar de stat in Ministerul Agriculturii

* Rubrica Fermierii României

Cultura de cartofi-mai este rentabilă?

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1