loader
Foto

Galerie foto

„Doza de IT”, cea mai nouă emisiune de tehnologie din România, la TVR 1

Toate noutățile din domeniul IT – telefonie mobilă, smartphone-uri, laptopuri, wearables, periferice, jocuri, Internet – le primim din 29 octombrie, sâmbăta, la 12.00, de la Claudiu Râpan.

 

Doza de IT

Cum ar fi ca întreg universul tehnologiei să fie la îndemâna oricui, explicat pe înţelesul tuturor şi prezentat într-o manieră prietenoasă şi uşor de descifrat? Cum ar fi să ştii exact ce telefon se potriveşte mai bine stilului şi nevoilor tale, ce jocuri video poţi cumpăra pentru copilul tău şi pe care le joci doar singur? Dar cum să-ţi sincronizezi toate aparatele smart din casă, aşa încât să lucreze pentru tine la modul optim? „Doza de IT” face toate acestea, aşa că introducerea ei în grila de programe a TVR 1 este mai mult decât binevenită. Jurnalistul Claudiu Râpan ne aşteaptă cu update-ul săptămânal în fiecare sâmbătă, de la ora 12.00, la TVR 1.

Realizată în parteneriat cu revista „connect”, emisiunea „Doza de IT” îşi propune să apropie de telespectatori universul tehnologiei și metodele de comunicare cu smartphone-uri, explicând diferențele culturale în utilizarea acestora.

„Mă bucur că putem aduce mai aproape de publicul larg subiectele cele mai importante din lumea tehnologiei, dar și recenzii, comparații și idei despre tot ce înseamnă acest univers plin de lucruri interesante de care ne lovim cu toții, mereu, în viața de zi cu zi. Îmi doresc ca ’Doza de IT’ să devină un produs care să fie urmărit de către toate generațiile pasionate de tech, indiferent de categoria de vârstă la care se încadrează”, este intenţia declarată de Claudiu Râpan, prezentatorul Dozei de IT.

(w882)

Jurnalist cu peste șase ani de experiență în presa de tehnologie, actual redactor-șef al revistei „connect” din România, Claudiu Râpan are la activ sute de review-uri ale celor mai populare gadget-uri, smartphone-uri, telefoane sau laptopuri și a moderat, timp de doi ani, emisiuni pentru pasionatii de tehnologie, la Adevărul Live. A mai activat ca jurnalist la publicații sau platforme online precum Gazeta Sporturilor, start-up.ro, Playtech.ro, Adevărul.

Emisiunea este realizată în coproducție cu revista „connect”, cea mare revistă de tehnologie din Europa și totodată una dintre puținele publicații de IT&C de pe piața locală, cu o experiență de peste 20 de ani în peisajul media din România.

***

Producători: Iulian Machi și Mihnea Ionescu

Prezentator: Claudiu Râpan

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1