loader
Foto

Galerie foto

Elevă la mate-informatică, din Ţara Chioarului, semifinalistă la „Vedeta Populară”

De mică, a mers cu părinţii la spectacole şi a transformat în pasiune cântecul tradiţional. Şi-a dorit să reprezinte cu succes folclorul românesc. Şi are toate şansele. Gabriela Ardusătan este a şaptea semifinalistă Vedeta populară.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Are doar 18 ani şi vine din Ţara Chioarului, Maramureş. Gabriela Ardusătan este elevă în clasa a XII-a la un colegiu din Baia Mare, la matematică informatică. Nu e hotărâtă ce drum va alege, dar muzica populară va face parte din viaţa ei. Gabriela Ardusătan a reuşit duminică, 25 noiembrie, să impresioneze publicul şi juriul, asfel că a devenit a şaptea semifinalistă a sezonului 3 Vedeta populară de la TVR 1.

S-a născut într-o zonă binecuvântată, în care tradiţia este bine păstrată. De mică, a mers cu părinţii la spectacole, festivaluri şi a transformat în pasiune cântecul tradiţional. Încă de atunci şi-a dorit să se vadă pe marile scene ale lumii, unde să reprezinte cu succes folclorul românesc.

(w882)

Pe lângă muzică, Gabriela Ardusătan este foarte pasionată de matematică. Este elevă în clasa a XII-a la un colegiu renumit în Baia Mare, la matematică informatică. În timpul liber, participă la activităţi de voluntariat pentru persoanele nevoiaşe, găteaşte şi confecţionează zgărdane.

(w882)

Pentru că este în clasa a XII-a, toată lumea o întreabă la ce facultate merge. Nu s-a hotărât încă. Ar vrea să urmeze o carieră pe profil real, dar nu vrea să renunţe nici la muzică.

Gabriela Ardusătan a interpretat în concurs, la prima probă de la Vedeta populară, „ Bătrânit-am şi nu-i modru”. Momentul ei din prima probă, pentru care a primit felicitări de la toţi membrii juriului este mai jos:

La proba a doua, Gabriela a venit însoţită de profesoara ei de canto, un adevărat model pentru orice tânăr. Gabriela Ardusătan, a cântat, la Vedeta populară, în duet cu Angela Buciu.

TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, în cel mai important show de folclor din România. Duminica viitoare, la ediţia a opta Vedeta populară, cunoaştem încă cinci noi concurenţi. Dintre ei, doar unul se califica în semifinală. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la Vedeta populară duminică, 2 decembrie, de la ora 21.00.

Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

Despre Vedeta populară

Primul sezon Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1, s-a desfăşurat între 22 octombrie şi 31 decembrie 2017. Alexandra Chira, în vârstă de 19 ani, din judetul Sălaj, este concurenta care a câştigat prima ediţie a talent show-ului Vedeta populară de la TVR 1.

Între 29 aprilie şi 14 iunie 2018, Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 al doilea sezon Vedeta populară. Cătălina Rotaru, bucovineanca în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, este câştigătoarea sezonului al doilea Vedeta populară, concurs transmis de TVR 1 în fiecare duminică de la ora 21.00.

 

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1