loader
Foto

Galerie foto

Emoţii pentru alţi şase concurenţi la „Vedeta populară”

Sibiul, Neamţul, Hunedoara, Suceava, Constanţa şi Banatul au trăit la intensitate maximă seara de duminică. Reprezentanţii lor au urcat pe scenă pe 29 octombrie, ora 21.00, când Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 şi TVR+ concursul celor care vor să devină „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Un student la Facultatea de Drept din Sibiu, care visează să ajungă judecător. O liceană din judeţul Neamţ, care, deşi are doar 16 ani, a lansat un volum de poezii şi coordonează un ansamblu de folclor în comuna ei.

Un hunedorean de 79 de ani, care cântă la vioară, fluier şi acordeon şi care, la preselecţii a dormit o noapte în teatrul din Oradea, pentru a participa la concurs. O studentă de 19 ani, care reprezintă Banatul şi care îşi doreşte să devină profesoară de muzică.

Un sucevean care susţine că vine din cel mai frumos loc din lumeşi pe care vrea să-l facă în toată ţara cunoscut culegând cântece de la localnici în vârstă şi o constănţeancă, studentă la medicină, care colecţionează ratoni de pluş. Ce îi leagă pe toţi aceştia? Pasiunea pentru folclor şi dorinţa de a deveni Vedeta populară la TVR 1.

Duminică, 29 octombrie, Iuliana Tudor i-a invitat pe toţi cei şase concurenţi în scenă pentru a-şi etala atuurile, talentul, vocile în faţa juriului şi a unei ţări întregi.

Artişti consacraţi ai folcorului românesc - Daniela Condurache, Aneta Stan, Viorica Macovei, Carmen Popovici Dumbravă, Robert Târnăveanu şi Ovidiu Homorodean - vin să îi susţină în probele de concurs pe interpreţii care se luptă pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 de lei. În cea de-a treia probă din concurs, cei şase vor fi nevoiţi să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl vor trage la sorţi.

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, participanţii trec prin trei probe de concurs: interpretarea (individual) unui cântec din folclorul românesc, la alegerea concurentului; un duet alături de artistul preferat şi, a treia, reproducerea unui fragment muzical interpretat de unul dintre membrii juriului. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

2:45 Ora regelui (R)

Producător Lidia Voicu

(Reluare)

3:35 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1