loader
Foto

Galerie foto

Fata popii din Plopiş, a şasea semifinalistă „Vedeta populară”

A început să cânte cam în acelaşi timp când a învăţat să vorbească. Prima ei scenă a fost pragul uşii de la baie. Acum urcă pe scene adevărate. Sălăjeanca Alexandra Chira s-a calificat în semifinala „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Alexandra Chira, 19 ani, din Sălaj, a trecut în etapa următoare a concursului Vedeta populară. Ea a fost alesă duminică seară, 26 noiembrie, la TVR 1, a şasea semifinalistă a concursului de talente dedicat interpreţilor de folclor, decizia fiind luată de juriul emisiunii format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan.

(w882)

Pe lângă pasiunea pentru folclor, Alexandra mai are o mare iubire: literatura. A absolvit secţia filologie, bilingv engleză, a unui liceu din Zalău, iar acum este studentă la Facultatea de litere din Cluj.

A început să cânte cam în acelaşi timp când a învăţat să vorbească. Prima ei scenă a fost pragul uşii de la baie.

(w882)

Tânăra din Sălaj moşteneşte talentul de la tatăl ei, care este preot în Plopiş. Iubeşte să caute muzică autentică prin satele din Sălaj. Chiar cântecul ales de Alexandra pentru a-l interpreta solo în concurs a fost găsit la o bătrânică de lângă Sălaj. Alexandra mai are un frate, la fel de talentat: ştie să cânte bine la fluier, clarinet şi saxofon.

În emisiune, i-a povestit Iulianei Tudor mai multe lucruri despre fratele ei.

(w882)

În concurs, Alexandra Chira a cântat „Ştii, mamă, ce dor îmi e” şi „Luai cal, luai căruţă”, în duet cu nimeni altul decât Dinu Iancu Sălăjanu.

Mai jos, unul dintre momentele susţinute de Alexandra Chira pe scena Vedeta populară de la TVR1:

Ce ar trebui să aibă un artist să ridice în picioare juriul şi publicul? Ce fel de interpreţi caută juriul şi încă nu i-a găsit în primele cinci ediţii? Aflăm duminica viitoare la TVR 1, când Vedeta populară continuă cu alţi şase concurenţi care vor un loc în semifinală. Vedeta populară este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1