loader
Foto

Galerie foto

Din Coreea de Nord, la „Vedeta populară”

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 21.00, alţi şase concurenţi au avut emoţii, când Iuliana Tudor a dat startul celei de-a treia ediție a emisiunii „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Un culegător şi păstrător remarcabil al folclorului din sudul ţării şi fost ambasador al României în Coreea de Nord, interpretul Alexandru Mica susţine, la Vedeta populară de la TVR 1, un tânăr concurent din Muntenia.

Hunedoreanul Cristian Fodor va cânta împreună cu un concurent care vine de la polul frigului din România, din Întorsura Buzăului.

O „Fată care cântă”, căci aşa i se spune în Vrancea, în vârstă de numai 18 ani, primeşte ajutorul Mioarei Velicu în concursul de talente de la TVR 1.

Orădeanca Antonela Ferche Buţiu susţine tot o bihoreancă duminică seară la Vedeta populară, iar Petrică Mâţu Stoian face echipă cu o tânără care reprezintă zona din care şi el vine, Mehedinţiul. Nicolae Mureşan, unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a dat zona Codrului, urcă duminică seară pe scenă la TVR pentru un duet cu interpretul care vrea să facă celebru satul Valea Vinului, din judeţul Bistriţa Năsăud.

Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 o nouă ediţie a concursului. Interpreţi au în comun dragostea pentru folclor şi un singur vis - de a ajunge Vedeta populară şi să câştige Marele Premiu de 100 000 de lei.

(w882)

„Să nu credeţi că e uşor să cânţi pe o scenă alături de nume consacrate ale folclorului românesc. Mulţi concurenţi au crescut cu muzica acestor oameni sau au ajuns să iubească muzica populară datorită lor. Presiunea pentru ei este foarte mare. Să le ţineţi pumnii! Unii vor emoţiona juriul, alţii vor fi criticaţi. Pentru cei de acasă, însă, va fi un show plin de surprize şi suspans, dar mai ales cu un deznodământ surprinzător!”, ne promite Iuliana Tudor, gazda emisiunii Vedeta populară de la TVR 1.

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

(w882)

La Vedeta populară, concurenţii interpretează o melodie la alegere din folcorul românesc şi cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei şase concurenţi ai fiecărei ediţii trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorţi. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

(w882)

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

 

10:00 Agrostrategia

* Invitat Alexander Degianski-fermier din județul Timiș

* ÎN GRĂDINA DANEI

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1