loader
Foto

Gută, colesterol, insulină sau boala Parkinson, explicate la Atelier de sănătate

Răspunsuri despre afecţiuni medicale, tratamente revoluţionare, prevenţie şi stare de bine primim în ultimele ediţii ale sezonului magazinului de sănătate de la TVR 1. Marţi-vineri, ora 17.00, cu Smaranda Vornicu-Shalit.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Sfaturile practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia continuă să ne fie aduse la TVR 1 şi în săptămâna aceasta, de marţi până vineri, ora 17.00. Smaranda Vornicu-Shalit ne propune ultimele ediţii în premieră ale sezonului „Atelier de sănătate”, provocându-ne să fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite de fiecare dată.

Ce este guta? Care sunt cauzele apariţiei acestei boli „boiereşti”? Câteva informaţii aflăm din micul dicţionar de termeni medicali, în ediţia de marţi a emisiunii. Şi tot atunci, despre o curiozitate a corpului uman: de ce tremurăm când e frig afară?

Pe 4 ianuarie, dr. Ioana Costea, medic primar diabet şi nutriţie, ne vorbeşte despre insulină. De ce le este teamă pacienţilor să facă insulină? Care sunt aparatele moderne cu care se administrează acum acest hormon? Răspunsuri, la „Atelier de sănătate”. În aceeaşi ediţie, dr. Anca Mihalcea discută cu realizatoarea şi moderatoarea Smaranda Vornicu-Shalit despre epigenetică.

Colesterol bun, colesterol rău, LDL, HDL... care este diferenţa dintre acestea, care dăunează atunci când valoarea sa e prea crescută? Care sunt valorile optime ale fiecăruia? Urmărind emisiunea de la TVR 1 joi după-amiază, nu vom mai avea aceste dileme, pentru că dicţionarul de termeni medicali ajunge la LDL colesterol. Şi, pentru că suntem la început de an, astrologul Luminiţa Vîlcea este invitată în ediţia din 5 ianuarie, pentru a trece în revistă sănătatea zodiilor în 2023.

Iar dr. Liviu Cozma, medic specialist neurologie, vine în ultima ediţie din acest sezon „Atelier de sănătate”, cu explicaţii despre boala Parkinson. Emisiunea de vineri ne mai răspunde la una dintre întrebările la care poate nu ştiam unde să căutăm răspunsul: de ce scad oamenii în înălţime pe măsură ce îmbătrânesc?

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00, Smaranda Vornicu-Shalit ne-a dat întâlnire cu sănătatea.

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Producător - Florenţa Dăscălescu
Moderator - Smaranda Vornicu-Shalit

15:00 Maghiara de pe unu

(I) Ziua mondială a cărţii -târgul de carte Sepsibook 2022 (redifuzare)Redactor Nagy Enikő

Concurs de cântece populare-reportaj

Redactor Daczó Katalin

Avanpremiera emisiunilor viitoare

Redactor coordonatorKacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Kacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

 
Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

 

#tvr1