loader
Foto

În căutarea stării de bine, la „Atelier de sănătate”, pe TVR 1

De ce facem febră musculară? Ce înseamnă şi care sunt efectele concrete ale terapiei vampir în ginecologie? De ce ne cresc unghiile? Primim răspunsuri la TVR 1 în noile ediţii ale magazinului de sănătate. Luni-vineri, ora 17.00, cu Smaranda Vornicu-Shalit.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Sfaturile practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia continuă să ne fie aduse la TVR 1 în fiecare săptămână de luni până vineri, ora 17.00. Smaranda Vornicu-Shalit ne propune noi ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate”, provocându-ne să fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite de fiecare dată.

De ce facem febră musculară? Ce riscuri sunt pentru cei care au glaucom şi ce tratamente sunt indicate în cazul acestei afecţiuni, ce metode noi au fost descoperite - ne explică medicul Mircea Cristian Moraru marţi, 4 octombrie, la „Atelier de sănătate”, pe TVR 1.

(w500)

Tot atunci, Dana Sota ne povesteşte despre cum se păstrează tânără şi în formă şi face recomandări în acest sens persoanelor trecute de 50 de ani. Ne vor prinde bine şi informaţiile despre îngrijirea mâinilor şi explicaţiile legate de manichiura semi sau cu gel.

(w500)

Ce înseamnă şi care sunt efectele concrete ale terapiei vampir în ginecologie? Aflăm miercuri, în „Atelierul de sănătate”, unde vine şi prof. dr. Radu Rădulescu, medic primar ortoped, şeful secţiei Ortopedie, S.U.U.B., pentru a ne vorbi despre medicina sportivă, instabilitatea genunchilor, traumatisme sportive la nivelul genunchiului sau ale ligamentelor implicate în entorse.

Joi, la „Atelier de sănătate”, pe TVR 1, aflăm totul despre bruxism, afecţiune caracterizată prin scrâşnirea, frecarea sau încleştarea dinţilor şi care, treptat, poate duce la apariţia durerilor de dinţi sau la sensibilitate dentară, iar în unele cazuri, chiar la tocirea dinţilor. Informaţii detaliate despre chemoembolizarea în tumorile hepatice primim de la conf. dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie-imagistică medicală, doctor în ştiinţe medicale, supraspecilizare în radiologie intervenţională.

Cum pregătim copilul pentru a se apăra de agresivitate şi bullying în şcoală ne oferă sugestii dr. Simona Radu-Răuţă, medic primar psihiatrie, în ediţia de vineri a „Atelierului de sănătate”. Tot pe 7 octombrie, de la ora 17.00, cei care doresc să devină asistenţi medicali vor primi informaţii despre şcoala cu acest profil (de asistenţi medicali), iar dr. Ioan Prie, medic primar chirurgie urologică, explică pe înţelesul tuturor ce sunt infecţiile urinare şi cum pot fi ele prevenite sau/şi tratate.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00, Smaranda Vornicu-Shalit pune în prim plan şi ne dă întâlnire cu sănătatea.

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Producător - Florenţa Dăscălescu

Moderator - Smaranda Vornicu - Shalit

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...