loader
Foto

Inspiră România: Ecoturism, produse bio şi protejarea naturii

Moderatorul Ionuț Gheorghe și invitații săi ne-au provoacat la o discuție despre ecoturism, produse bio şi protejarea naturii, pe 10 mai de la ora 16:50, la TVR1, într-o nouă ediție a emisiunii "Inspiră România".

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Observarea și protejarea naturii trebuie să fie pe lista noastră de priorități și în vacanță, şi mai ales atunci când călătorim în propria noastră ţară. Ce este ecoturismul şi ce înseamnă să fim turiși eco" am aflat din ediţia de marți, 10 mai. Am vorbit apoi despre produsele bio - care este diferenţa faţă de produsele obişnuite, cum le alegem şi ce beneficii aduc organismului.

Utilizarea trenurilor pe hidrogen este un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În anul 2018, primele astfel de trenuri din Europa intrau în funcţiune în Germania, iar doi ani mai târziu erau comandate şi de Franţa. Recent, Ministerul Transporturilor a avizat proiectul-pilot despre introducerea primelor trenuri pe hidrogen la noi în ţară. În ediția din 10 mai, am aflat când vor fi achiziţionate şi pe ce rute vor circula.
Invitaţii ediţiei:
  • Cristian Pitulice - consultant în turism
  • Ştefan-Adrian Roşeanu - preşedintele Autorităţiii pentru Reformă Feroviară
  • Elena Coşbuc - nutriţionist
Educaţia pentru mediu este necesară la orice vârstă! În fiecare marţi încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta noastră.

Echipa emisiunii aşteaptă de la telespectatori întrebări şi sugestii de teme pe adresa de e-mail: inspiraromania@tvr.ro. Pe aceeaşi adresă, pot trimite fotografii şi pot semnala probleme de mediu.
***
Moderator: Ionuţ Gheorghe
Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1