loader
Foto

Inspiră România: Ecoturism, produse bio şi protejarea naturii

Moderatorul Ionuț Gheorghe și invitații săi ne-au provoacat la o discuție despre ecoturism, produse bio şi protejarea naturii, pe 10 mai de la ora 16:50, la TVR1, într-o nouă ediție a emisiunii "Inspiră România".

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Observarea și protejarea naturii trebuie să fie pe lista noastră de priorități și în vacanță, şi mai ales atunci când călătorim în propria noastră ţară. Ce este ecoturismul şi ce înseamnă să fim turiși eco" am aflat din ediţia de marți, 10 mai. Am vorbit apoi despre produsele bio - care este diferenţa faţă de produsele obişnuite, cum le alegem şi ce beneficii aduc organismului.

Utilizarea trenurilor pe hidrogen este un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În anul 2018, primele astfel de trenuri din Europa intrau în funcţiune în Germania, iar doi ani mai târziu erau comandate şi de Franţa. Recent, Ministerul Transporturilor a avizat proiectul-pilot despre introducerea primelor trenuri pe hidrogen la noi în ţară. În ediția din 10 mai, am aflat când vor fi achiziţionate şi pe ce rute vor circula.
Invitaţii ediţiei:
  • Cristian Pitulice - consultant în turism
  • Ştefan-Adrian Roşeanu - preşedintele Autorităţiii pentru Reformă Feroviară
  • Elena Coşbuc - nutriţionist
Educaţia pentru mediu este necesară la orice vârstă! În fiecare marţi încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta noastră.

Echipa emisiunii aşteaptă de la telespectatori întrebări şi sugestii de teme pe adresa de e-mail: inspiraromania@tvr.ro. Pe aceeaşi adresă, pot trimite fotografii şi pot semnala probleme de mediu.
***
Moderator: Ionuţ Gheorghe
Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1