loader
Foto

Despre mediul încojurător şi climă. „Inspiră România”, cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1

Împreună putem face lucruri bune pentru planeta noastră. Moderatorul şi invitaţii lui ne arată la „Inspiră România”, noua emisiune despre mediu, climă, schimbări climatice, ce putem face pentru a ajuta natura să rămână curată, sănătoasă. Marţi, ora 17.00.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, „Inspiră România”, moderatorul Ionuţ Gheorghe va dezbate alături de invitaţii săi subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Poluarea aerului şi a apei, clima în schimbare, deloc puţinele activităţi umane dăunătoare mediului înconjurător ne privesc pe toţi. Printre invitaţii jurnalistului Ionuţ Gheorghe se numără specialişti şi factori de răspundere care ne vor ajuta să înţelegem fenomenele şi să aflăm ce soluţii există pentru a avea o planetă sănătoasă.

„Dacă despre poluare știm mai multe, efectele fiind vizibile, evidente, domeniul schimbărilor climatice este, pentru mine, unul ştiinţific. Mă bucur că voi beneficia de ajutorul colegelor mele, Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă, pe care le consider deja specialiste", spune jurnalistul Ionuţ Gheorghe.

(w882)

În ediţia de marți, 25 ianuarie, echipa emisiunii a adus în discuţie două teme de interes şi mare importanţă pentru noi toţi: schimbările climatice, mai exact, starea planetei în 2021 și prognoza specialiștilor pentru 2022, dar şi Programul Educație pentru mediu și climă. În prima parte, climatologul Roxana Bojariu a venit cu multe informaţii utile, iar în partea a doua, Sorin Ionuț Banciu, secretar de stat Ministerul Mediului şi profesorul de geografie Bogdan Petre de la Colegiul Național Gh. Lazăr din București ne-au adus lămuriri despre mult aşteptata oră de educaţie pentru mediu şi climă.

În prima ediție a emisiunii „Inspiră România”, din 18 ianuarie, invitatul lui Ionuţ Gheorghe a fost Taczos Barna, ministrul Mediului. Inregistrarea interviului poate fi urmărită aici:

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1