Ioana Ştefan şi Maria Chivu, câştigătoarele sezonului 8 „Vedeta populară”
luni, 20 iunie 2022
Show-ul prezentat şi realizat de Iuliana Tudor la TVR 1 este în top 3 al celor mai vizionate programe de duminică, 19 iunie. | VIDEO

Surpriză mare în finala sezonului 8 „Vedeta populară”! Show-ul de talente din folclorul românesc are nu una, ci două câştigătoare!

La finalul unui spectacol total, difuzat duminică seară de TVR 1, juriul emisiunii a anunţat cele două tinere care au câştigat premiul de 100.000 de lei şi titlul de „Vedeta populară”: Ioana Ştefan (27 ani), din Suceava şi Maria Chivu (21 ani), din Teleorman.

(w640)

„Încă o finală Vedeta populară, de data aceasta cu două câştigătoare - Maria Chivu şi Ioana Ştefan. Ne-am încărcat şi în această duminică seară cu emoţiile tuturor finaliştilor şi sperăm ca, pentru fiecare, drumul pe scenă să continue frumos, măcar pe măsura prestaţiilor de la TVR. Noi le vom fi alături tuturor şi mai departe!”, declară Iuliana Tudor.

Finala sezonului 8 „Vedeta populară” – pe podiumul audienţelor zilei de 19 iunie

Spectacolul finalei „Vedeta populară”, cu Iuliana Tudor gazdă şi producător, s-a situat în top 3 al celor mai urmărite programe ale zilei de duminică, 19 iunie. În cel mai vizionat minut al finalei, înregistrat la nivel naţional, la 22.45, 869.000 de telespectatori (4,9% rating şi 13,8% cotă de piaţă*) urmăreau la TVR 1 deznodământul sezonului 8 al concursului de talente.

De altfel, „Vedeta populară” a obţinut locul al treilea în topul audienţelor la nivel naţional duminică, în intervalul 21.00-22.48.

Dar iată cine sunt cele două fericite învingătoare în sezonul 8 „Vedeta populară” de la TVR 1:

(w640)

Maria Chivu,  21 ani, din Teleorman: „Acesta este premiul cel mai de preț: ceea ce am făcut pe această scenă!”

Când era mică, organiza spectacole în fata curții. Făcea bilețele şi chema toți vecinii din sat. Era vedeta satului chiar de atunci. Acum, la cei numai 21 de ani ai săi, se poate lăuda cu performanţa ei, aceea de a câştiga trofeul şi titlul de „Vedeta populară“ a sezonului 8.

Maria Chivu a mai ajuns în finală şi în sezonul 5 al emisiunii, dar, de data aceasta, dorința de a obține titlul de ,,Vedeta populară” a fost mai mare: „Mi-am dorit foarte mult să repet această experienţă şi să arăt că sunt hotărâtă şi că pot mai mult”, spune tânăra, în prezent educatoare și studentă la Facultatea de Muzică din Craiova. Ocupația ei favorită este însă cea de solist vocal la taraful Florili-n Crâng. Cu fetele, colegele ei de taraf a crescut împreună, ele fiind şi cele care îi dau curaj când este pe scenă. Bunicul Mariei a fost lăutar și, de curând, a aflat că și străbunicul cânta la caval, la fel ca ea.

„Câștigarea trofeului Vedeta populară vine pentru mine ca o confirmare a drumului pe care l-am ales, din partea oamenilor pe care-i preţuiesc de când eram mică şi cărora doresc să le calc pe urme. Înseamnă că mă apropii cu pași mari de omul și artistul care vreau să devin. Un vis atât de mare a devenit realitate!”, declară Maria Chivu.

Deși şi-a dorit acest titlu, nu se aștepta să câștige: „Am pus acest gând deoparte și m-am concentrat pe momentele pe care urma să le prezint. La urma urmei, acesta este premiul cel mai de preț: ceea ce am făcut pe această scenă! Mi-am ales cu grijă repertoriul și sunt foarte bucuroasă că am primit aprecieri pentru ceea ce fac din tot sufletul!”, mărturiseşte interpreta din Teleorman, care ne dezvăluie şi ce va face cu premiul obţinut: „Pentru că iubesc costumul popular autentic, îmi doresc să achiziționez cât mai multe astfel de costume pentru colecția mea și să ajung să le port pe marile scene ale acestei țări și nu numai, alături de marii artiști” (Maria Chivu).

(w640)

(w640)

Ioana Ştefan, 27 ani, din Suceava: „Atâta timp cât Dumnezeu mă va ține pe pământ, voi cânta și voi duce cântecul și tradiția mai departe!”

Născută la Suceava, Ioana Ştefan s-a stabilit în Sibiu, unde și-a întemeiat o familie. Are 27 de ani, este căsătorită și mama unei fetițe de 1 an. Și-a cunoscut propria mamă când avea 20 de ani. Țin legătura în continuare, dar nu au o relație strânsă. Avea doar 2 ani când părinții ei s-au despărțit. Cei doi copii au rămas cu tatăl și, de atunci, sora ei mai mare îi e cel mai mare sprijin în viață.

„Câștigarea titlului de Vedetă Populară înseamnă enorm pentru mine! Reprezintă răsplata multor ani de muncă și dedicare domeniului muzicii. Totodată, este o confirmare a potențialului și calităților mele vocale la un nivel profesionist, de către profesioniști în domeniu!”, punctează Ioana Ştefan, câştigătoare, la rândul ei, a sezonului 8 „Vedeta populară”. „A fost o experiență cu adevărat specială și cu siguranță îmi voi aminti cu drag și emoție de fiecare moment în parte! Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au luat parte la organizarea și buna desfășurare a acestei competiții”, adaugă suceveanca.

Şi-a dorit să câștige, ca fiecare concurent de altfel, însă nu a crezut vreodată că se va și întâmpla. Şi asta „pentru că toți concurenții au fost cu adevărat foarte buni și talentați, dar mai ales competitivi”, subliniază Ioana.

Ce va face cu premiul? Nu are un plan clar, dar „cel mai probabil voi investi în repertoriu. Deja lucrez de ceva timp la câteva proiecte muzicale, cel mai important fiind cel alături de sora mea. Atâta timp cât Dumnezeu mă va ține pe pământ voi cânta și voi duce cântecul și tradiția mai departe!” – Ioana Ştefan.

(w640)

Cortina e trasă peste sezonul 8 „Vedeta populară”. „Dar ne gândim deja la sezonul 9 al emisiunii. Transmit tuturor celor care vor să se înscrie la Vedeta populară invitaţia de a vizita site-ul http://www.tvr.ro/vedetapopulara/, pentru a afla toate detaliile necesare”, adaugă Iuliana Tudor, gazda şi realizatoarea emisiunii concurs destinate interpreţilor amatori din folclorul românesc​.

(w640)

credit foto: Doru Ochea

* Sursa: Kantar Media, Prelucrare SRTv, Copyright: ARMA

 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Cronici Mediteraneene
  (CHRONIQUES MEDITERRANÉENNES-Franţa, 2015) * Documentar. Seria prezintă patrimoniul unic al zonei arcului mediteranean (Provenţa-Alpi-Coasta de Azur): situri excepţionale, localităţi, oameni deosebiţi. Ghid ne este Carine Aigon. Episodul 4: Comorile din Alpilles Realizator Nicolas Mastras De la apeductele romane la castelele Baux sau Glanum, lanţul munţilor Alpilles îşi desfăşoară şirul de obiective turistice pe mai bine de 30 de kilometri. Redactor Gabriela Onea
 • 13:00
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit. *Mic dictionar de termeni medicali ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL dr. Claudia Teodorescu-radiologie, imagistinca, eco EU POT-Aromadiagnoza Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea-medic primar neurochirurg-Despre sanatatea creierului Frumusete sanatoasa efectele cofeinei in exces UN MAR PE ZI-dr. Daciana Toma-medic de familie-ce ar trebui sa avem in trusa de vacanta din punct de vedere medical cand plecam cu copiii si pentru adulti Redactori: Otilia Găinar, Beatrice Cioba, Grigore Vîrsta, Dana Armașu, Dana Deac, Anca Mazilu. Producător Florența Dăscălescu. Transmisiune directă
 • 14:00
  Telejurnal
  * Ştiri* Sport* Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu/Alina Pagu Mihai ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare) Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Akzente
  Sarbatoarea coroanei la Carta. Intalnirea anuala a sasilor transilvaneni de la Dinkelsbuehl. Puterea la feminin cu lingvista Sigrid Halldenwang Producător Christel Ungar Ţopescu Transmisiune directă + înregistrare
 • 16:50
  Discover Romania
  (redifuzare)Jurnalist Diana Ilica
 • 17:00
  Campionatele Europene de Înot pentru Juniori
  Transmisiune directă de la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni Comentator Alina Alexoi/Cristian Mindru Producător Daniela Enăchescu
 • 19:30

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 19:35
  Discover Romania
  (redifuzare)Jurnalist Diana Ilica
 • 19:45
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:57
  Meteo
 • 21:10
  Versailles. Mărire şi decădere
  (THE RISE AND FALL OF VERSAILLES, Franţa-Japonia-Regatul Unit, 2008-2011) Realizator Thierry Binisti Documentar. Simbol al gloriei Franţei, palatul Versailles a fost scena pe care monarhia franceză a cunoscut cea mai mare putere, începând cu anul 1643 şi până în 1792. Ludovic al XIV-lea, al XV-lea şi al XVI-lea: trei regi, trei domnii, trei poveşti. Filmată în splendidele încăperi şi în grădinile palatului, docudrama recreează vieţile celor trei monarhi, cei mai renumiţi din istoria Franţei. Partea I: Visul unui rege Cu : Samuel Theis, Jérôme Pouly, Caroline Bourg, Florence Huige Versailles, 1649. Viitorul Rege-Soare venea la vânătoare cu tatăl său, Ludovic al XIII-lea şi se odihneau într-o cabană din mijlocul mlaştinilor. După jumătate de secol, cei mai mari artişti ai vremii-Le Vau, Le Brun, Le Nôtre şi Mansart-înălţaseră aici cel mai frumos palat regal din Europa, înconjurat de splendid grădini. Nimic nu i-a putut sta în calea vizionarului monarh Ludovic al XIV-lea-războaie, lipsa finanţelor sau dramele din viaţa personală-în a-şi îndeplini visul Redactor Cristina Crăciun
 • 22:20
  Fanteziile dictatorilor
  (LA SEXUALITÉ DES TYRANS, Franţa, 2014) Realizator José Bourgarel * Documentar. De la puritanismul ipocrit al lui Stalin la atitudinea de cuceritor a lui Mussolini, de la infantilismul şi nebunia excesivă a lui Hitler la bulimia sexuală a lui Mao, documentarul ne ghidează prin vieţile intime ale celor mai abominabili dictatori din secolul al XX-lea. Redactor Corina Feleagă
 • 23:20
  Omul şi timpul
  (redifuzare) Producător Ruxandra Ţuchel
 • 00:00
  Info Plus
  * Ştiri*Sport* Meteo
 • 00:35
  Exclusiv în România
  Prezintă Cristian Tabără Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean
 • 01:25
  Regii blestemaţi
  (LES ROIS MAUDITS-Franţa, Italia, România-2005) Partea a doua-REGINA SUGRUMATĂ Regia Josee Dayan Cu: Jeanne Moreau, Philippe Torreton, Gerard Depardieu, Ana Caterina Morariu Dramă istorică. Redactor Laura Calea
 • 03:05
  Versailles. Mărire şi decădere
  (THE RISE AND FALL OF VERSAILLES, Franţa-Japonia-Regatul Unit, 2008-2011) Realizator Thierry Binisti Documentar. Partea I: Visul unui rege Cu : Samuel Theis, Jérôme Pouly, Caroline Bourg, Florence Huige Redactor Cristina Crăciun
 • 04:05
  Sport
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel
 • 05:05
  Agrostrategia
  /
 • 05:30
  Fermierii României
  /