loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Andrada Iordache, ultima semifinalistă „Vedeta populară”

Masterand în primul an la Etnomuzicologie. 22 de ani. Vine din Dâmboviţa şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti. Duminică, 17 decembrie, Iuliana Andrada Iordache s-a calificat în semifinala „Vedeta populară” de la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Juriul emisiunii format din Grigore Leşe, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Constantin Enceanu şi Elise Stan e decis aseară, 17 decembrie, ultimul semifinalist al concursului Vedeta populară. Este vorba despre Iuliana Andrada Iordache, o tânără de 22 ani, din comuna Bezdead Dâmboviţa.

Voia să se facă profesor dar, din dragoste pentru folclor, acum visează să devină cercetător în acest domeniu.

Iuliana are 22 de ani şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti. În prezent, este masterand în primul an la Etnomuzicologie şi iubeşte să cânte muzică populară. Talentul ei a fost descoperit mult înaintea preselecţiilor de la Vedeta populară. Învăţătoarea ei a remarcat-o în clasa a doua şi a pus-o să cânte la o serbare şcolară. În emisiune, concurenta i-a mărturisit Iulianei Tudor că, în prezent,  ţine mai puţin legătura cu învăţătoarea ei.

(w882)

La ediţia a noua a emisiunii Vedeta populară de la TVR 1, Iuliana a venit hotărâtă să câştige ultimul loc în semifinală, lucru pe care l-a şi obţinut. În concurs, Iuliana Andrada a cântat o doină - „Drag îmi e vara când vine” şi „S-a legat dorul de mine”, în duet cu Maria Văduva,  interpreta care a adunat peste 55 de ani de cântec. Unul dintre momentele susţinute de Iuliana Andrada Iordache pe scena Vedeta populară de la TVR 1 poate fi vizionat mai jos:

A noua ediţieVedeta populară a adus şi mai mulţi telespectatori în faţa micilor ecrane, TVR 1 ocupând, la nivel naţional, locul doi pe partea doua a concursului (22.00-22.50). În a doua sa parte, show-ul prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1 a fost urmărit în medie de 794.000 de telespectatori la nivel naţional (4,4% rating mediu şi cotă de piaţă medie - 9,9%). De altfel, tot în partea a doua a emisiunii dedicate interpreţilor amatori din folclorul românesc (transmisă de TVR 1 între 22.00 şi 22.50) s-a înregistrat şi vârful de audienţă al programului, la 22.45, când aproape un milion de privitori (994.000 telespectatori, rating mediu 5,6%, cotă de piaţă 13,7%) urmăreau la TVR 1 deliberările juriului şi alegerea ultimului semifinalist Vedeta populară. (Sursa: Kantar Media, copyright: ARMA, prelucrare SRTv)

(w882)

Săptămâna viitoare, chiar în Ajunul Crăciunului, îi revedem pe câştigătorii tuturor celor nouă ediţii Vedeta populară de la TVR 1. Semifinala coincide cu Ajunul Crăciunului şi, pentru că folclorul înseamnă, în primul rând, tradiţii, o probă va consta în interpretarea unor colinde din zona pe care o reprezintă concurenţii. Doar şase dintre ei vor ajunge în Marea finală şi vor avea ocazia să lupte pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100 000 de lei.

credit foto: Doru Ochea

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1