loader
Foto

"Iuliu Cezar" - povestea pe care nu trebuie să o ratezi, la TVR1 | VIDEO

Vineri, 17 iunie, de la 21.10, TVR1​ continuă serile rezervate filmelor bune cu „Iuliu Cezar" (JULIUS CAESAR - Olanda, Italia, 2003).

 

Filmul istoric, regizat de Udi Edel, îi are în distribuţie pe Jeremy Sisto, Richard Harris, Christopher Walken, Valeria Golino, Christopher Noth.

Povestea vieţii lui Iuliu Cezar, lider politic şi militar roman, dictator autoproclamat, a cărui moarte a reprezentat şi sfârşitul Republicii Romane.

De la campaniile în Galia, Britania şi Egipt, rivalitatea cu generalul Pompei şi războaiele civile din care a ieşit învingător, până la asasinarea sa de către membrii Senatului, viaţa lui Cezar este o adevărată epopee, consemnată în propriile sale scrieri, ca şi în mărturiile istorice ale contemporanilor.

Filmarile la această megaproducţie cu un buget de 20 milioane de dolari au fost realizate în Malta şi Bulgaria. Costumele şi decorurile au fost create cu mare acurateţe, un exemplu fiind construcţia Forumului Roman care a fost special reconstruit pentru acest film pentru 3,5 milioane de dolari.

Chiar dacă au fost multe ecranizări în care personaj a fost Iuliu Cezar, actorii care au interpretat acest rol nu a fost niciunul, italian, majoritatea lor fiind britanici. Singura excepţie este filmul de faţă în care Iuliu Cezar este interpretat de americanul Jeremy Sisto, al cărui tată era italian.

Filmul a fost nominalizat la premiile Emmy 2004 pentru machiaj şi montaj de sunet.

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1