Joaca „de-a Niculina Stoican” o aduce pe scena „Vedeta populară”
joi, 12 mai 2022
În competiţie intră şi o bistriţeancă trimisă de însuşi Episcopul Macarie al Europei de Nord! Iuliana Tudor ne așteaptă pe 15 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, la cea de-a patra ediţie din sezonul 8 al celui mai iubit talent-show de folclor.
Iuliana Tudor

A studiat pianul timp de 7 ani și ajunsese chiar să facă performanță. În 2016, a luat locul întâi la Olimpiada Națională. Dar, când era mică, jocul preferat era s-o imite pe Niculina Stoican.

Duminică seară, adolescenta din Mehedinţi se va afla faţă în faţă cu artista pe care o admiră de mică. Dacă va reuşi să o impresioneze – pe ea şi pe ceilalţi membri ai juriului „Vedeta populară“ – vedem în cea de-a patra întâlnire din sezonul 8 al emisiunii. Iuliana Tudor ne așteaptă în faţa micilor ecrane, la un nou episod al talent-show-ului cu suflet românesc, pe 15 mai, la ora 21.00, la TVR 1.

(w640) Niculina

La calificare speră şi o tânără bistriţeancă de 17 ani, care ştie de la vârsta de 8 ani că folclorul va face parte mereu din viaţa ei. Doar un concurent va ajunge, însă, în semifinala „Vedeta populară“, astfel că ambiţia şi încrederea în ea îi vor fi parteneri de nădejde în competiţie. Se înscrie în cursă şi un tânăr din Neamţ, care și-a dorit întâi să devină preot, apoi pilot de avioane, dar în final a învins muzica populară, o pasiune pe care i-a insuflat-o „mămăiuța”, cea care l-a crescut. De asemenea, o educatoare din Teleorman, care nu se află la prima participare la emisiunea realizată şi prezentată de Iuliana Tudor, aspiră şi ea la titlul de „Vedetă populară“.

(w640) concurenti

O prezenţă colorată în ediţia de duminică este o bistrițeancă de 65 de ani care abia așteaptă să se vadă pe „scena asta mare”, unde a trimis-o însuşi Episcopul Macarie al Europei de Nord! După ce şi-a pus în cui pasiunea pentru muzica populară timp de 40 de ani – în care a născut şi crescut doi copii, a muncit în Italia, de unde s-a întors mai bogată... cu 5 stenturi la inimă – femeia îşi vede visul împlinit: acela de a arăta lumii întregi frumuseţea folclorului bistriţean.

(w640)

La această ediție „Vedeta populară”, artiștii se vor bucura de acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Profesionist Maria Tănase, dirijor Nicolae Drăghia, manager Niculina Stoican. Spectacolul prezentat de Iuliana Tudor se vede pe 15 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, fiind preluat simultan și la TVRi și TVR Moldova.

 

 • 19:45
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri. Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directa
 • 20:57
  Meteo
 • 21:10
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru *Comedie. Un grup de cinci bărbaţi, prieteni şi colegi de serviciu, pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţie erupe în momentul în care, contrar uzanţelor vremii, funcţionarul cel mai mic în ierarhie prinde prada mult-visată: "Monstrul", un somn legendar. Redactor Gabriela Onea
 • 23:10
  Victime de război
  Film* Victime de război (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris *Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 00:50
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:50
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 03:35
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 05:05
  Ferma lui Jimmy
  (SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020) Producători/Regizori : Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson Prezentator Jimmy Doherty * Documentar. Episodul 3. Redactor Laura Bălan
 • 05:55
  Imnul României