loader
Foto

Galerie foto

Juriul alege ultimul semifinalist la „Vedeta populară”

Iuliana Tudor ne prezintă ultimii 6 concurenţi care luptă pentru un loc în semifinala „ Vedeta populară”. Duminică, 17 decembrie, de la 21.00, la TVR 1 şi TVR+, îl cunoaștem și pe ultimul semifinalist al concursului de talente din folclorul românesc.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Se anunță o ediție cu multe emoții. Și nu numai pentru concurenții de la Vedeta populară.

Chiar  prezentatoarea emisiunii, Iuliana Tudor, trăiește la intensitate maximă ediția cu numărul 9 a emisiunii dedicată talentelor din folclorul românesc. Și asta pentru că o reîntâlnește pe Maria Văduva, interpretă care a adunat peste 55 de ani de cântec și care, în urmă cu niște ani, i-a oferit Iulianei Tudor câteva cântece din repertoriul ei.

(w882)

Cu lacrimi în ochi, Iuliana îi mulțumește Mariei Văduva pentru generozitate: ”...o emoție puternică, o întâlnire specială cu o mare artistă, de acasă, din Prahova mea. Îi mulțumesc pentru generozitatea pe care mi-a arătat-o, eu fiind o adolescentă oarecare când ne-am întâlnit prima dată, o fată care dorea să cânte... Sănătate multă, stimată doamnă!"

Juriul de la Vedeta populară alege ultimul semifinalist dintre cei șase concurenți care vor urca pe scenă duminică seară, la TVR 1. Dacă sunt mulțumiți de selecția făcută până acum, de concurenții văzuți, dacă e mai importantă vocea sau felul în care un concurent cucerește publicul, dacă ar cânta cu viitoarea Vedetă populară pe o scenă, aflăm pe 17 decembrie de la jurații Grigore Leşe, Elise Stan, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Mircea Dinescu.

Un colecționar de instrumente tradiționale din toată lumea, în vârstă de 53 de ani, care reprezintă Prahova; un tânăr de 27 de ani din Țara Zarandului și care știe să țeasă; o dâmbovițeancă de 22 de ani, care vrea să devină cercetător în folclor; un economist, pasionat de numismatică și colecționar de costume populare; un constănțean de 20 de ani, student la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Maritime Constanța și o elevă a Liceului de Muzică din Târgu Jiu, în vârstă de numai 16 ani, sunt hotărâți să câștige ultimul loc în semifinala Vedeta populară.

Aflăm mai multe despre ei și le urmărim evoluțiile pe scenă duminică, 17 decembrie, la Vedeta populară de la TVR 1 și TVR+. Iuliana Tudor prezintă a noua ediție Vedeta populară începând cu ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Dintre cei şase, toţi pasionaţi de muzica populară, un singur concurent se va califica în semifinală şi va putea lupta în continuare pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei.

Invitaţii speciali la Vedeta populară - interpreţii Gelu Voicu, Alexandru Pop și Florica Zaha, Maria Văduva, Constantin Măgureanu, Elena Ionescu Cojocaru si Mariana Ionescu Căpitănescu – vor cânta în duet cu concurenţii ediției în cea de-a doua probă. După ce vor trece și prin cea mai dificilă probă – reproducerea unui fragment muzical interpretat de fiecare membru al juriului -, la finalul show-ului va fi desemnat ultimul semifinalist Vedeta populară. La TVR 1, duminică, începând cu ora 21.00.

 

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară. Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, concurenţii interpretează o melodie la alegere din folcorul românesc şi cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei şase concurenţi ai fiecărei ediţii trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorţi. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

(w882)

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

credit foto: Doru Ochea

 

 

 

4:10 Oamenii şi legea (R)

*Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1