„Mă aflu la jumătatea vieții mele și tocmai o iau de la început”
miercuri, 14 octombrie 2020
Chef, globetrotter, dansatoare de tango, Angie Cobuț a trăit până acum cât alții nu reușesc într-o viață. „Cu iubire n-ai cum să greșești” – crede cea care ne va propune rețete sănătoase și pline de culoare în noul matinal de la TVR 1, „Cu capu-n zori”.
Angie Cobut
Alte legături
Cu capu-n zori

„Cine sunt? Sunt viață! Veselă, petrecăreață și iubitoare de oameni, simplă și complicată, într-o continuă lupta cu orgoliul, romantică atunci când plouă, iubesc frumosul și n-aș putea exista fără prieteni”. Astfel se descrie în câteva cuvinte focoasa bistrițeancă Angie Cobuț, cooptată de Liza și Fere în noul program matinal ce va debuta la TVR 1 din 19 octombrie, „Cu capu-n zori”.

Cea mai mare parte din viață a trăit-o în Spania, pe Costa Blanca, „într-un colț de rai cu soare și apă albastră”, spune Angie. O viață împărțită în două, întotdeauna între avioane și iubiri. „Acum cinci ani mi-am prezentat demisia și-am început călătoria vieții mele”. Întoarsă acasă, în România, a participat la un casting pentru emisiunea „Chefi la cuțite”, după care viața i s-a schimbat radical: a participat la reality show-uri precum „Chefi la cuțite”, „Aventura cu 4 stele”, „Poftiți în vacanță” și „Poftiți pe la noi”, cu nea Mărin, o emisiune similară în Grecia, apoi în Spania - „Ven a cenar conmigo” un reality despre bucătărie și amfitrioni, a filmat în scurtmetraje și a dansat tango pe scene de spectacol. „Am rupt limite, am bătut pământul în lung și-n lat, am învățat să pierd tot și s-o iau de la capăt, am dansat prin viață și cu viața. Mă aflu la jumătatea vieții mele și tocmai o iau de la început”, mai spune Angie.

(w640) intreaga

A făcut înconjurul lumii cu rucsacul în spate: „Am descoperit o lume și-un nepot”

Bruneta mărturisește că trăiește viața cu pasiune și iubire și nu se teme să se avânte oriunde o poartă pașii. Înconjurul pământului cu un rucsac în spate, în compania nepotului ei, rămâne, însă, una dintre cele mai iubite experiențe ale sale. „Am descoperit o lume și-un nepot... Înconjurul pământului a însemnat Spania, Anglia, Singapore, Vietnam, Thailanda, Japonia, Hawaii, San Francisco, Anglia, Spania, România. A durat o lună și ceva. De-atunci, parcă nu-mi mai pot stâmpăra dorul de ducă. Nepotul meu Florin trăiește în Londra și suntem amândoi atât de dornici de aventură, că din fiecare conversație telefonică iese un nou proiect de călătorie! Acum ne dorim din suflet să facem toată America latină pe o motocicletă sau cu o mașină și o motocicletă (vorbim de nesiguranța acestor țări și de un voiaj de cel puțin șase luni). Ah! Și din toate călătoriile mele, Africa rămâne marea mea iubire! Locul unde mereu mă întorc!”, povestește Angie cu pasiune.

Și totuși, nicăieri nu e mai bine ca acasă. Mai exact, acolo unde este mama. Cu aceeași sinceritate, Angie vorbește despre unicul regret al vieții sale: „Omul poate avea multe locuri unde se poate întoarce, dar nicăieri nu-i ca și la mama lui. Acolo unde, într-o zi, tata n-a mai avut răbdare să aștepte un ultim avion, o ultimă odrasla rătăcită prin lume, o ultimă îmbrățișare... Iar eu, pe-atunci, nici nu știam că totul se poate termina într-o singură clipă”.

(w640) grup

Cum a cunoscut Angie un fost ofițer în războiul din Vietnam și ce rețete a învățat de la el

„Când călătoresc cu Florin, niciodată nu ne facem planuri. De fapt, avem doar bilete de avion și atât. Când am aterizat în Vietnam, eram atât de trudită, (cu o seară înainte petrecusem pe cea mai înaltă terasă din Singapore, apoi fuguța la aeroport), că nu mai aveam putere să mă târguiesc cu taximetriștii, așa că am căutat cel mai îndepărtat loc unde ne-ar putea duce mașina, pentru a putea dormi și eu puțin. Astfel am ajuns în Mekong, Delta din Vietnam, unul dintre cele mai mirifice locuri pe pământ, unde am cunoscut un veteran de război, fost ofițer care dezamorsa bombe în războiul din Vietnam, singurul rămas viu din întregul său regiment. Când se lăsa seara, își plimba un coș prin grădină și-l umplea cu tot soiul de fructe și legume nemaivăzute; ne gătea cu atâta smerenie și atâta respect pentru mâncare, încât totul devenea o ceremonie. Apoi se așeza cu noi la masă și ne povestea tot felul de amintiri din război. Aș încerca să reproduc câteva dintre rețetele lui, care erau pline de culoare și gust. O să-mi răsfăț colegii și telespectatorii în fiecare dimineață cu zâmbete și voie bună, cele mai gustoase preparate și povești nemuritoare”, este promisiunea pe care Angie o face la debutul matinalului „Cu capu-n zori”, de la TVR 1.

Cât despre ingredientele pe care le va folosi în bucătăria din studioul TVR 1, bistrițeanca merge pe aceeași carte pe care o joacă în tot ceea ce face: „iubirea, ca ingredient principal! Iubire pentru tot ce ating, tot ce fac, tot ce există... Cu iubire n-ai cum să greșești!”, e convingerea ei.

(w640) Angie si D

Independentă și curioasă, întotdeauna în căutare de „ceva”, Angie a învățat și a muncit toată viața, a călătorit mult, a cunoscut mulți oameni, a citit mult și a iubit mult, nerefuzându-și niciodată experiența. „Toate acestea au fost învățătorii mei. Sunt recunoscătoare și mulțumesc veșnic pentru tot ce mi s-a dat să experimentez. Karma means action, prin urmare suntem astăzi doar ceea ce am trăit la nivel individual. Luni o iau de la capăt ,totul e nou și asta e absolut fenomenal!”, mai spune Angie, nerăbdătoare să întâlnească telespectatorii TVR 1 care, la fel ca ea, se trezesc „Cu capu-n zori”, de luni până vineri, la ora 7.00.

 

 • 11:00
  Levintza prezintă
  *Emisiunea “Levintza prezintă” își propune să celebreze creativitatea, bunul gust și esteticul. Creatoarea de modă Doina Levintza face o incursiune în lumea stilului şi a eleganței, dar și a istoriei modei. Vom descoperi în această emisiune noile tendințe în fashion şi ce propuneri au creatorii internaționali pentru sezonul toamnă-iarnă 2020-2021, având în vedere perioada dificilă prin care trece întreaga lume. Realizatori: Doina Levintza, Claudia Nicolau Producător Luiza Fulea
 • 11:30
  #Creativ
  Realizator Claudia Spătărescu Producător Anamaria Pleşcan
 • 12:00
  Replay
  Moderator Marian Olaianos Producător Daniela Enăchescu
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus
 • 13:15
  Exclusiv în România
  / Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean
 • 14:00
  Telejurnal
  * Sport*Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producător Violeta Iorgulescu
 • 14:30
  Ora regelui
  *Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu Yacht Club Regal Român a oferit titlul de Comodor Custodelui Coroanei, precum predecesorilor Majestății Sale, Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai. Majestatea Sa Margareta a conferit decorații regale unor personalități ale vieții publice. Cîteva instituții și organizații au primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale și al Alteței Sale Regale Principele Radu. Copiii de la centrele Generații și voluntarii vîrstnici se confruntă cu o nouă provocare: lecțiile on-line. UCIN și UNITER, două dintre cele mai importante competiții culturale și-au ales cîștigătorii. La Sinaia, va fi amplasat, anul viitor, un monument cu bustul Regelui Mihai, la 100 de ani de la nașterea Sa. Un proiect însemnat pentru Domeniul Regal este și cel de refacere a aleilor din jurul Castelui Peleș. Concertul pe care Ateneul Român îl găzduiește anual, în 25 octombrie a fost, încă de la prima ediție, darul Principesei Margareta pentru tatăl său, dar s-a dovedit, și un dar pentru România, fondurile strînse din vînzarea biletelor îndreptîndu-se spre Programul ”Tinere Talente”. Producător Lidia Voicu Realizatori: Diana Ilica, Adelina Dumitrescu
 • 15:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 16:00
  Lumea azi
  *Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu Transmisiune directă
 • 16:30
  Banii tăi
  Prezentator şi realizator Monica Ghiurco Producător Otilia Găinar Transmisiune directă
 • 17:00
  Vedeta populară
  (I)Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 17:55
  Vedeta populară
  (II) Prezintă Iuliana Tudor Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu, Mădălina Mija Producător Iuliana Tudor
 • 18:50
  Teleenciclopedia
  * Diego Velazquez-Las Meninas (ep.2/2) Sub tablourile din fundalul capodoperei Las Meninas, se evidențiază, prin luminozitate, unul cu figurile lui Filip al IV-lea şi a soției sale, Maria Ana de Austria. Însă, ele nu sunt reprezentate pe o pânză, ci se reflectă într-o oglindă. Iată indiciul care ne dezvăluie subiectul picturii lui Velázquez. „Oglinda avea scopul de a atrage în interiorul tabloului ceea ce era străin acestuia.”-remarca filosoful francez Michel Foucault. * Conferința de la Ialta (ep.2/5) În 5 februarie 1945, la Palatul Livadia din Ialta (Crimeea) avea loc a doua rundă de negocieri, în formula Roosevelt-Churchill-Stalin. Primul subiect din agendă: soarta și administrarea Germaniei, precum și despăgubirile pe care trebuia să le plătească învingătorilor. * Sonde spaţiale : planetele interioare (ep.2/2) (Premieră) Anterior începuturilor epocii moderne a studiului spațiului, se credea că, având dimensiuni similare cu ale Pământului, „vecina” Venus este primitoare. În realitate, numeroși vulcani aruncă în atmosfera densă gaze toxice, efectul de seră generează temperaturi ce ar lichefia plumbul, iar corpul uman ar fi zdrobit de presiune, instantaneu. Dintre cele 13 sonde sovietice din seria Venera, opt au aterizat, patru transmițând imagini. A urmat saga fantasticelor misiuni Vega, tot sovietice, care urmăreau amplasarea unor baloane în straturile superioare ale atmosferei venusiene, unde temperaturile sunt apropiate celor terestre. Ulterior, câteva sonde au izbutit să cartografieze aproape întreaga suprafață a planetei: „americanca” Magellan, cea a Agenției Spațiale Europene, Venus Express, și mai recent, Akatsuki Venus Climate Orbiter, construită de japonezi. * Insula Rottnest (ep. 7/10) (Premieră) În general pașnice, quokka reușesc să coabiteze fără probleme cu speciile „vecine”, cum ar fi... şopârlele Egernia kingii. Șerpii tigru de pe Insula Carnac și-au adaptat „meniul” „specificului local”: puii din numeroasa colonie de pescăruși argintii. De fapt, la venirea primăverii, toate zburătoarele, „băștinașe” sau „venetice” în insulele Australiei Occidentale, cunosc o veritabilă explozie demografică, iar cuplul de vulturi pescar formează o „familie-model”... Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca. Producător Oana Haşegan
 • 19:45
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  * Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Masca de argint
  Film * Masca de argint ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu * Aventuri. În timpul unui banchet fastuos, oferit de un bancher prea darnic, are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul este înveşmântat exact ca justiţiarul Mărgelatu şi spune că acţionează în numele Frăţiei. Rosetti şi ceilalţi membri ai societăţii Frăţia consideră că Mărgelatu şi-a pierdut minţile şi-şi trimit cel mai bun om în căutarea lui. Redactor Gabriela Onea
 • 23:00
  Dosar România
  / Producător Răzvan Butaru
 • 00:00
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă *Best of Invitat Emilia Popescu Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:00
  Lumea azi
  Prezintă Ioana Dumitrescu Realizator Ioana Dumitrescu Producători: Anca Lăzărescu, Octavian Manciu
 • 01:30
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 02:00
  Masca de argint
  ( România, 1985) Regia Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin , Ion Besoiu Aventuri. Redactor Gabriela Onea
 • 03:45
  Viaţa satului
  Partea I Producător Viorel Popescu
 • 03:50
  Meteo
 • 03:55
  Telejurnal
  Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru ATENŢIE! Se schimbă ora! Ora 04,00 devine ora 03,00
 • 05:00
  Viaţa satului
  Partea a II-a Producător Viorel Popescu
 • 05:55
  Imnul României