loader
Foto

Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1 | VIDEO

De luni până vineri, primim informații, recomandări și soluții pentru sănătatea noastră. Smaranda Vornicu-Shalit deschide „Atelierul de sănătate”, la TVR 1, de la ora 17:00.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

În „Atelier de sănătate”, Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin, invită, de luni până vineri, de la ora 17.00, specialiști cu notorietate, care să explice pe înţelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi.

Sfaturi și recomandări practice, demonstrații live, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al „Atelierului de sănătate”.

„Sănătatea este o preocupare de interes maxim pentru majoritatea românilor. Este și firesc să fie așa, iar corpul nostru are grijă să ne amintească acest lucru ori de câte ori facem excese, ne expunem stresului sau uităm de echilibrul care poate preveni afecțiuni sau situații de risc. Ne dorim să vorbim despre sănătate în termeni limpezi, să aducem informație utilă cu privire la prevenție, diagnostic și tratament, să fim în permanent dialog cu telespectatorii”, declară Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin „Atelier de sănătate”. Mai mult, „echipa emisiunii, alcătuită din jurnaliști cu experiență îndelungată în domeniu, va ghida publicul prin multitudinea de date complexe și noutăți din acest domeniu atât de important. Nu o putem spune niciodată îndeajuns: sănătatea este neprețuită! În atelierul nostru, vom învăța împreună cum să o păstrăm și cum să îi dăm strălucire, în deplin acord cu noi înșine și cu tot ceea ce ne înconjoară”, adaugă realizatoarea.

Rubrica „Mic dicţionar de termeni medicali” oferă elemente de bază legate de anatomia și fiziologia corpului uman și de afecțiuni, semne clinice sau simptome frecvent întâlnite. Informațiile de ultimă oră cu privire la tehnologii, investigații, metode de tratament apărute în România și în lume le vom afla în rubrica „Frontierele medicinei”. Temele de psihologie, bunăstare, relaxare, medicină holistică își găsesc locul în rubrica „Eu pot”.

Dacă vrem să ştim cum să reacţionăm corect în diverse situații cu care de întâlnim în viața de zi cu zi (răni ușoare, mici arsuri, infestarea cu diferiți paraziți  etc.) până să ajungem la medic, primim informaţiile necesare de la specialişti în rubrica „De ştiut”, iar despre terapiile alternative aflăm din reportajele dedicate acestora. „Secretele plantelor” ne ajută să ne reconectăm la natură şi să ne bucurăm de nenumăratele beneficii pe care ni le oferă lumea vegetală. Pentru recomandări și demonstrații legate de domeniul medical și cele conexe (prim ajutor, nutriție, fitness), urmărim zilnic „Un măr pe zi”.

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV și absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Bucureşti. A coordonat, realizat şi moderat mai multe producții de televiziune: „De la A la... infinit”, „Deschideți poarta soarelui”, „Cerbul de Aur – Generații”, „New European Songbook 2021”.

Realizator şi moderator - Smaranda Vornicu-Shalit

Producător - Florenţa Dăscălescu

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...