Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1 | VIDEO
luni, 23 mai 2022
De luni până vineri, primim informații, recomandări și soluții pentru sănătatea noastră. Smaranda Vornicu-Shalit a deschis „Atelierul de sănătate” din 9 mai, în direct la TVR 1, de la ora 13:00.

În „Atelier de sănătate”, Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin, invită, de luni până vineri, de la ora 13.00, specialiști cu notorietate, care să explice pe înţelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi.

Sfaturi și recomandări practice, demonstrații live, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al „Atelierului de sănătate”.

„Sănătatea este o preocupare de interes maxim pentru majoritatea românilor. Este și firesc să fie așa, iar corpul nostru are grijă să ne amintească acest lucru ori de câte ori facem excese, ne expunem stresului sau uităm de echilibrul care poate preveni afecțiuni sau situații de risc. Ne dorim să vorbim despre sănătate în termeni limpezi, să aducem informație utilă cu privire la prevenție, diagnostic și tratament, să fim în permanent dialog cu telespectatorii”, declară Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin „Atelier de sănătate”. Mai mult, „echipa emisiunii, alcătuită din jurnaliști cu experiență îndelungată în domeniu, va ghida publicul prin multitudinea de date complexe și noutăți din acest domeniu atât de important. Nu o putem spune niciodată îndeajuns: sănătatea este neprețuită! În atelierul nostru, vom învăța împreună cum să o păstrăm și cum să îi dăm strălucire, în deplin acord cu noi înșine și cu tot ceea ce ne înconjoară”, adaugă realizatoarea.

Rubrica „Mic dicţionar de termeni medicali” oferă elemente de bază legate de anatomia și fiziologia corpului uman și de afecțiuni, semne clinice sau simptome frecvent întâlnite. Informațiile de ultimă oră cu privire la tehnologii, investigații, metode de tratament apărute în România și în lume le vom afla în rubrica „Frontierele medicinei”. Temele de psihologie, bunăstare, relaxare, medicină holistică își găsesc locul în rubrica „Eu pot”.

Dacă vrem să ştim cum să reacţionăm corect în diverse situații cu care de întâlnim în viața de zi cu zi (răni ușoare, mici arsuri, infestarea cu diferiți paraziți  etc.) până să ajungem la medic, primim informaţiile necesare de la specialişti în rubrica „De ştiut”, iar despre terapiile alternative aflăm din reportajele dedicate acestora. „Secretele plantelor” ne ajută să ne reconectăm la natură şi să ne bucurăm de nenumăratele beneficii pe care ni le oferă lumea vegetală. Pentru recomandări și demonstrații legate de domeniul medical și cele conexe (prim ajutor, nutriție, fitness), urmărim zilnic „Un măr pe zi”.

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV și absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Bucureşti. A coordonat, realizat şi moderat mai multe producții de televiziune: „De la A la... infinit”, „Deschideți poarta soarelui”, „Cerbul de Aur – Generații”, „New European Songbook 2021”.

Realizator şi moderator - Smaranda Vornicu-Shalit

Producător - Florenţa Dăscălescu

 • 19:40

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 19:45
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri. Prezintă Dorina Florea Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directa
 • 20:57
  Meteo
 • 21:10
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru *Comedie. Un grup de cinci bărbaţi, prieteni şi colegi de serviciu, pleacă fără ştirea nevestelor într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţie erupe în momentul în care, contrar uzanţelor vremii, funcţionarul cel mai mic în ierarhie prinde prada mult-visată: "Monstrul", un somn legendar. Redactor Gabriela Onea
 • 23:10
  Victime de război
  Film* Victime de război (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris *Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 00:50
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:50
  Operaţiunea Monstrul
  ( România, 1976) Regia Manole Marcus Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 03:35
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 05:05
  Ferma lui Jimmy
  (SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020) Producători/Regizori : Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson Prezentator Jimmy Doherty * Documentar. Episodul 3. Redactor Laura Bălan
 • 05:55
  Imnul României