loader
Foto

Galerie foto

Mihai Rădulescu, de la politică la folclor

Jurnalistul Ştirilor TVR a participat la emisiunea  O dată-n viaţă de joi, 28 noiembrie, alături de Giulia Anghelescu şi Simona Nae.

 

Mihai Rădulescu
Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

UPDATE: Emisiunea O dată-n viaţă este disponibilă online pe TVR+

Dacă la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu de miercuri seară Mihai Rădulescu s-a dovedit a fi, ca de obicei, un jurnalist calm şi echilibrat, joi a urmat o nouă încercare pentru jurnalistul Ştirilor TVR, pentru care, cu siguranţă, a avut mai multe emoţii: de la ora 21.00, moderatorul talk-show-ului La vârf de la TVR 1 a fost invitatul Iulianei Tudor la O dată-n viaţă.

La celelalte două pupitre din studioul emisiunii de la TVR 1, difuzată şi online, pe TVR+, se vor afla Giulia Anghelescu şi Simona Nae, două artiste care îşi vor scoate la bătaie toţi aşii din mânecă pentru a face faţă cu brio concurenţei.

Susţinătorii celor trei invitaţi sunt Mariana Ionescu Căpitănescu – cea care va face echipă cu Simona Nae, Daniela Condurache – ajutorul de joi seară al Giuliei, respectiv Maria Butaciu – sprijin de nădejde pentru Mihai Rădulescu. Dacă acompaniamentul aparţine, ca de obicei, aceloraşi „Lăutari” din Chişinău, conduşi de maestrul Nicolae Botgros, dansurile pentru această ediţie poartă semnătura ansamblului „Burnasul” din Alexandria, dar şi a trupei de balet condusă de Ioana Macarie.

O dată-n viaţă, unul dintre cele mai populare show-uri din România poate fi văzut, din această toamnă, joia, la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+. În privinţa conţinutului, formatul păstrează reţeta originală, dar aduce şi câteva rubrici noi. În acest sezon, trei tineri debutanţi au şansa – poate unică – de a cânta în duet cu vedetele populare pe care le admiră. Nu lipsesc nici momentele de umor cu Floarea şi Gheorghe, invitaţii care au ceva de spus în domeniile lor de activitate şi multe momente speciale, marca O dată-n viaţă.

16:45 Istorii ascunse

* TEZAURUL DIN PEȘTERA CIOCLOVINA

În 1953, în peștera Ponorici-Cioclovina cu apă, una dintre formațiunile carstice ale Munților Șureanu, speologul Traian Orghidan descoperea, din întâmplare, cel mai mare depozit european de piese ce aparține Epocii Bronzului Târziu. Cercetarea sitului a fost reluată în 2018, iar analizele chimice arată că o parte dintre cele aproape 8000 de obiecte descoperite în peșteră provin din zona Mării Baltice, iar altele din vechea regiune a Mesopotamiei.

Realizator Cristina Băican

17:15 Frumoasa mincinoasă

Frumoasa mincinoasă (THE FORBIDDEN MARRIAGE-Coreea de Sud, 2022)

* Comedie romantică. De şapte ani, familia regală şi membrii guvernului din regatul Joseon încearcă să-i găsească tânărului rege Lee Heon o nouă consoartă, după ce prima lui soţie a murit, lăsându-l cu inima frântă. Spre nemulţumirea populaţiei, a fost impusă şi o lege prin care nicio femeie nemăritată n-are voie să se căsătorească, până când regatul nu va avea o nouă regină. Atmosfera mohorâtă de la curtea regală se schimbă odată cu apariţia pitorească a unei fete neobişnuite: Ye So-Rang, frumoasă şi isteaţă, care se dă drept medium ca să-şi câştige existenţa. Arestată şi adusă în faţa regelui, fata declară că palatul este bântuit de spiritul fostei lui soţii, pe care ea îl poate chema din lumea de dincolo. Angajată să câştige încrederea regelui şi să ajute la restabilirea ordinii în regat, Ye So-Rang trebuie să-şi continue şirul de minciuni şi să se pretindă posedată de spiritul răposatei prinţese, ceea ce provoacă în mod inevitabil şi mai multe încurcături. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1