loader
Foto

Miopia la copii şi cataracta, subiecte în „Atelier de sănătate”, la TVR 1

Cum prevenim cataracta? De ce ne balonăm? Cum se transformă relaţiile intime la menopauză? Primim răspunsuri în ediţiile săptămânii 17-21 octombrie ale magazinului de sănătate, la TVR 1. De la ora 17.00, cu Smaranda Vornicu-Shalit.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Aşa cum ne-a obişnuit, Smaranda Vornicu-Shalit ne aduce, şi în această săptămână, sfaturi practice privind sănătatea, starea de bine şi prevenţia. Medici specialişti şi profesionişti în domeniul medical vin la TVR 1 de luni până vineri, la ora 17.00, cu explicaţii pe înţelesul tuturor, pentru ca diferitele situaţii cu care ne putem confrunta să nu ne mai ia prin surprindere. Ediţii în premieră ale „Atelierului de sănătate” ne provoacă fim atenţi la semnalele pe care organismul ni le transmite.

Despre miopia la copii aflăm mai multe în ediţia din 17 octombrie de la dr. Ioana Paula Grecu, medic specialist oftalmolog, care ne ajută să ne dăm seama că un copil are nevoie de ochelari. Tot ea ne propune şi diverse exerciţii pentru ochi, atunci când stăm prea mult la computer.

Dr. Sorina Stănescu, medic specialist ortodonţie şi ortopedie dentofacială ne vorbeşte marţi, de la 17.00, despre litiaza salivară sau despre legatura dintre tartru şi salivă.

Iar miercuri, la „Atelier de sănătate”, ne îngrijim de capilare, urmând sfaturile dr. Adina Dobriţoiu, medic primar dermato-venerolog, doctor în medicină. Cum prevenim şi cum tratăm cuperoza şi capilarele sparte aflăm urmărind emisiunea de la TVR 1. Printre subiectele aceleiaşi ediţii se numără relaţiile intime la menopauză,despre care ne vorbeşte dr. Roxana Mischianu, medic primar psihiatrie, invitată, de asemenea, în studioul Televiziunii Române.

Rubrica „De ce?” de joi ne răspunde la o întrebare care ne dă dureri de... stomac: „De ce ne balonam?”.

Iar dr. Monica Apostolescu, chirurg oftalmolog, ne pune la curent cu informaţiile despre intervenţii de ultimă generaţie în tratamentul cataractei şi despre tipuri de cristalin pentru care se poate opta. De la ea aflăm dacă putem preveni această afecţiune şi când este cazul să ne prezentăm la medic.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

 

Producător Florenţa Dăscălescu

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...