loader
Foto

Noi cazuri terifiante prezentate în „Anchetele comisarului Antonescu”, la TVR 1

Din 10 decembrie, colonelul în retragere Dan Antonescu aduce telespectatorilor cazuri rezolvate de infracţiuni grave, cu scopul de a-i educa să nu devină victimele unor astfel de situaţii. Emisiunea se vede joia, de la ora 22.00, la TVR 1. | VIDEO  

 

Anchetele comisarului Antonescu

În spaţiul emisiunilor tv actuale, infracţionalitatea este privită drept fapt divers, de scandal, de lansare a unor discuţii generale, ce scot în evidenţă senzaţionalul şi nicidecum pericolul concret al infracţiunii.

În acest peisaj media și-a făcut loc, în ultimii cinci ani, emisiunea „Anchetele comisarului Antonescu”, prezentată de Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri, un program ce propune o nouă abordare în discuţiile despre infracţionalitate. Emisiunea se difuzează în fiecare joi, de la ora 22.00, la TVR 1.

(w882)

„Anchetele comisarului Antonescu” abordează teme de larg interes, cu accent pe cazuri de omor, teme reflectate prin reconstituiri ale unor astfel de cazuri de infracţiuni grave, rezolvate. Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în blocul tău sunt doar câteva dintre temele abordate de comisarul Antonescu. Acesta stă de vorbă şi cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi în caz, aflând ce trebuie să facă un om obişnuit pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracţiuni.

În prima ediţie a noului sezon, Dan Antonescu a prezentat povestea unor studenți din Iași care au trecut prin clipe de groază. Pe 9 noiembrie 2015, mai mulţi studenţi care erau cazaţi în căminul C4 al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au văzut fum ieșind dintr-o cameră aflată la etajul 1. Speriaţi, aceştia au spart uşa, iar imaginea pe care au văzut-o i-a şocat... Despre ce este vorba am aflat urmărind „Anchetele comisarului Antonescu” joi seară, de la ora 22.00, la TVR 1.

Ca de fiecare dată, reportajul a reunit mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului şi a societăţii şi a conţinut imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanţă, reconstituire, declaraţii filmate. Apoi Dan Antonescu a făcut analiza situaţiei concrete şi a impactului social al acesteia, fiind formulate recomandările pentru telespectatori.

(w882)

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă. S-a pensionat după 17 ani de activitate în poliţie, iar în acest timp a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre: Ioan Luchian Mihalea dar şi Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la excepţional. Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor. Este implicat în acest fenomen şi supraveghează atent modul în care se comit infracţiunile grave.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...