loader
Foto

Obezitatea la copii şi incontinenţa urinară, subiecte la „Vreau să fiu sănătos”

După ce ne-a adus sfaturi pentru o viaţă sănătoasă la „pastila” difuzată de luni până vineri, de la 9.35, sâmbătă, Sonia Argint Ionescu a venit cu o doză mărită de informaţii medicale: de la 11.30, într-o emisiune de o oră, la TVR 1 şi TVR+.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea Vreau să fiu sănătos de la TVR 1 continuă să ne aducă sfaturi simple şi la obiect pentru creşterea calităţii vieţii. O nouă ediţie, în care subiectele propuse de realizatoarea Beatrice Cioba beneficiază de explicaţiile şi sfaturile specialiştilor invitaţi la Vreau să fiu sănătos, se difuzează sâmbătă, 29 octombrie, de la 11.30.

Întâlnirea ne va aduce informaţii utile despre obezitatea la copii, incontinenţa urinară, infecţiile nosocomiale din spitale, dar ne propune şi câteva remedii pentru părul gras. Invitaţii din 29 octombrie ai Soniei Argint Ionescu sunt dr. Luiza Vitan, medic primar endocrinolog (Spitalul Clinic CF2 Bucureşti), care ne va vorbi despre obezitatea la copii, dr. Andrei Manu Marin, medic primar urolog, cu specializare în neuro-urologie, care va dezvolta subiectul incontinenţei urinare, respectiv dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, care explică pe înţelesul tuturor infecţiile nosocomiale din spitale. Tot atunci, din reportajele pregătite de echipa Vreau să fiu sănătos, vom afla câteva remedii pentru părul gras, dar şi care este legătura dintre hormoni şi carnea de pui.

jurnalişti: Dana Armasu, Grigore Vârsta, Carmen Vrabete

producător: Beatrice Cioba

Noutatea toamnei pentru emisiunea prezentată de Sonia Argint Ionescu este „pastila” pe care ne-o „administrează” prezentatoarea, de luni până vineri, de la 9.35. Iar sâmbăta, de la 11.30, beneficem de recomandări din partea medicilor invitaţi în emisiune şi urmărim reportaje pe subiecte controversate, într-o ediţie Vreau să fiu sănătos de o oră. Emisiunea se difuzează la TVR 1 şi online, pe TVR+.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil prin aplicaţia TVR+.

Descărcați aplicaţiile pentru IOS și Android!


 

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1