loader
Foto

„Părinţii nu înţeleg că o prostie este un lucru bun nereuşit”. „Copiii spun”, la TVR 1

Ce spun copiii? Spun… de toate. Cu seriozitate şi inocenţă, cu siguranţa că deţin adevărul asupra lumii, cei mici fac deliciul show-ului „Copiii spun”, pe care Virgil Ianţu ne invită să-l vedem la ora 16.30, în fiecare sâmbătă, la TVR 1.

 

Virgil Ianțu
Copiii spun

Cu o mină sobră, cu aerul că discută de la egal cu interlocutorii săi, Virgil Ianţu ştie să exploateze gingăşia şi naturaleţea preşcolarilor care se aşază pe scaunul invitatului emisiunii „Copiii spun”. Ce rezultă este un dialog spumos, uneori prea serios, deseori foarte amuzant, însă întotdeauna autentic. Cunoscut internauţilor de mai bine de doi ani, programul se difuzează, din 1 aprilie, nu doar pe YouTube, ci şi pe micul ecran. Cu ediţii în premieră „Copiii spun”, Virgil Ianţu ne aşteptă, alături de micii săi invitaţi, în fiecare sâmbătă, de la 16.30, la TVR 1.

Din culisele emisiunii în care copiii sunt personajul principal, iar sinceritatea lor face sarea şi piperul fiecărei întâlniri, ne dă câteva informaţii chiar Virgil Ianţu, gazda şi autorul proiectului.

„Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune. Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar, dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă”, explică vedeta.

(w882)

Pentru cei care îşi doresc ca micuţii lor să participe la „Copiii spun”, dar nu ştiu dacă li s-ar potrivi ipostaza de intervievaţi în emisiune, Virgil Ianţu oferă câteva lămuriri despre profilul candidaţilor: „Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul cheie. Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate”.

Ca în orice dialog cu un preşcolar, subiectele pot devia foarte rapid, astfel că de la mâncarea preferată se poate ajunge în câteva secunde la discuţii profunde. De altfel, Virgil Ianţu recunoaşte că rareori reuşeşte să menţină direcţia stabilită la preselecţii, pe care o păstrează ca pe un ghidaj doar, tocmai pentru că cei mici sunt diferiţi de la un minut la altul, ca să nu mai vorbim de perioade de câteva săptămâni care pot trece de la momentul castingului până la înregistrarea emisiunii.

(w882)

Cu siguranţă, însă, telespectatorii vor petrece alături de ei o jumătate de oră reconfortantă şi cu folos sâmbăta, la „Copiii spun”. „Îşi pot reaminti să spună adevărul, pe care noi, adulţii, îl folosim tot mai rar – sau deloc”, este sugestia moderatorului. La rândul său, Virgil Ianţu admite că a avut de învăţat de la invitaţii lui: „Să ascult. Asta m-a ajutat şi în calitatea de părinte. Le mulţumesc pentru acest lucru”, spune el.

Acelaşi sfat îl poate oferi şi părinţilor şi educatorilor, în urma experienţei câştigate: „Răbdare şi ascultare. Ca să putem să îi înţelegem pe cei mici, care trăiesc în cu totul alte timpuri decât cele în care am crescut noi, trebuie să le învăţăm limbajul. Ca să îl învăţăm şi să nu fim anacronici, trebuie să îi ascultăm, să ne adaptăm şi să avem răbdare şi înţelegere. Doar aşa vom avea şi noi parte de ele”, subliniază Virgil Ianţu.

Neascultându-ne copiii, nu vom reuşi niciodată să-i înţelegem. E... la mintea copiilor! Una dintre replicile primite de gazda emisiunii o exprimă mai clar decât ar putea-o face orice adult: „Părinţii nu înteleg că o prostie este un lucru bun nereuşit”.

(w882)

În primul episod, îl cunoaştem pe Octavian, viitor vatman de locomotivă. Sau metrou. Sau tramvai. Pasionat de transportul în comun din capitală, micuţul recită fără greșeală toate stațiile de pe direcția Pipera-Berceni şi ascultă, pe repeat, piesa „Trenul galben fără cai”, a Angelei Similea! La rubrica „Regula de bun simț”, Anastasia ne reamintește că orice decizie importantă în viață trebuie luată după o noapte de somn. Iar „Întrebarea zilei” este Cum au aflat părinții tăi că vor deveni părinți? Cea mai delicioasă analiză la „Fashion Police” vine de la David și Horațiu, puși față în față cu un mare... hamburger – rochia aleasă de Katy Perry.

„Copiii spun”, la TVR 1, tot ce vor să spună. Din 1 aprilie, în fiecare sâmbătă, de la 16.30. Şi nu e păcăleală!

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitat Rares Nechifor-psihologia pozitiva are rol fundamental in vindecare si recuperare-mit sau realitate

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1