loader
Foto

Pentru un pământ roditor. Despre agricultura românească, la „Inspiră România”

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară în condiţiile schimbărilor climatice şi în contextul crizei cerealelor aflăm marţi, 22 martie, la „Inspiră România”. De la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Seceta, ca efect al schimbărilor climatice, criza cerealelor şi creşterea preţurilor provocate de războiul din Ucraina sunt doar câteva dintre provocările acestui început de an pentru agricultură.

(w882)

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară, în ce măsură vom avea de suferit şi ce soluţii există pentru a avea un an agricol bun sunt subiectele propuse de realizatorii ediţiei „Inspiră România” de marţi, 22 martie. „Inspiră România” se vede în direct la TVR 1, de la ora 17.00, iar Ionuţ Gheorghe discută subiectul alături de: Florin Constantin, consultant în domeniul agricol, Mihai Rezeanu – fermier, Elena Mateescu - Director Executiv Administratia Naţională de Meteorologie, Petronela Comănescu - biolog dr., Grădina Botanică din Bucureşti.

Toată discuţia se poartă şi în contextul în care 22 martie este şi Ziua Mondială a Apei, iar în acest an, tema Zilei Mondiale a Apei este legată de „ape subterane”, al căror rol este vital în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice.

(w882)

Nu uitaţi despre rubrica de educaţie pentru mediu: realizatorii ne aduc în atenţie o floare de primăvară care este specie protejată la nivel european!

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, la „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1