loader
Foto

Pentru un pământ roditor. Despre agricultura românească, la „Inspiră România”

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară în condiţiile schimbărilor climatice şi în contextul crizei cerealelor aflăm marţi, 22 martie, la „Inspiră România”. De la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Seceta, ca efect al schimbărilor climatice, criza cerealelor şi creşterea preţurilor provocate de războiul din Ucraina sunt doar câteva dintre provocările acestui început de an pentru agricultură.

(w882)

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară, în ce măsură vom avea de suferit şi ce soluţii există pentru a avea un an agricol bun sunt subiectele propuse de realizatorii ediţiei „Inspiră România” de marţi, 22 martie. „Inspiră România” se vede în direct la TVR 1, de la ora 17.00, iar Ionuţ Gheorghe discută subiectul alături de: Florin Constantin, consultant în domeniul agricol, Mihai Rezeanu – fermier, Elena Mateescu - Director Executiv Administratia Naţională de Meteorologie, Petronela Comănescu - biolog dr., Grădina Botanică din Bucureşti.

Toată discuţia se poartă şi în contextul în care 22 martie este şi Ziua Mondială a Apei, iar în acest an, tema Zilei Mondiale a Apei este legată de „ape subterane”, al căror rol este vital în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice.

(w882)

Nu uitaţi despre rubrica de educaţie pentru mediu: realizatorii ne aduc în atenţie o floare de primăvară care este specie protejată la nivel european!

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, la „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1