loader
Foto

Poveşti cu final fericit la Se zice că...

Bunele maniere... reactualizate, combaterea pneumoniei, povestea Corneliei şi a lui Lupu Rednic - printre subiectele abordate de Ioana, Sonia, Nuami şi Flori, în 12 noiembrie, ora 17.10, la TVR 1. „Stăpâna inelelor” Luminiţa Luca acordă alte inele.

 

Sonia Argint Ionescu
FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Noutăţi din cele mai diverse domenii, muzică, distracţie şi informaţii utile ne aşteaptă şi astăzi, de la 17.10, într-o nouă ediţie a emisiunii Se zice că..., de la TVR 1, transmisă şi online, pe TVR+. Nuami, Flori, Sonia şi Ioana, ne invită în faţa micilor ecrane pentru ultima ediţie a emisiunii din această săptămână.

Bunele maniere în era tehnologiei fac subiectul discuţiei la începutul programului de miercuri, precum şi noile emoticoane pe care specialiştii de la Google şi Apple le pregătesc pentru utilizatori. Unul dintre cei care se vor bucura de diversitatea acestora este şi primul invitat în studio, Ştefan Ilioaica. Adolescentul nevăzător vine însoţit de câinele lui, Klint. Povestea tânărului este una impresionantă şi motivaţională, în acelaşi timp, el refuzând să îşi limiteze activităţile din cauza dizabilităţii sale şi reuşind să ducă o viaţă normală: merge la liceu, are cont pe Facebook, participă la concursuri.

Printre subiectele ediţiei de miercuri Se zice că... se numără şi controversata câştigătoare a Eurovisionului, Conchita Wurst, care a fost invitată la o întâlnire a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Viena şi a cântat în faţa secretarului general ONU.

De Ziua mondială a pneumoniei, a cărei temă este „Fight pneumonia. Save a child”!, cele patru amfitrioane discută cu specialistul pneumolog dr. Laura Lihaţchi despre boala ce omoară un copil la fiecare 20 de secunde! Pneumonia este cea mai frecventă cauză a mortalităţii infantile, astfel că telespectatorii vor afla informaţii foarte utile despre prevenţia, tratamentul şi formele de manifestare ale acesteia.

„Stăpâna inelelor”, Luminiţa Luca, aduce alte cinci evenimente în atenţia telespectatorilor TVR 1: scandalul dintre Andreea Bălan şi oragnizatorul de evenimente Marius Gavrilă, divorţul părinţilor Alexandrei Stan, inaugurarea Teatrului Naţional, situaţia locativă a Mioarei Roman şi apariţia Florinei la un eveniment monden cu pantofi în culori diferite... Cui va oferi ea inelul de argint şi spre cine va pleca cel de plastic vom afla urmărind ediţia Se zice că... din 12 noiembrie.

Şi tot atunci vom pătrunde în intimitatea unui cuplu cu o poveste de succes – Cornelia şi Lupu Rednic: cum s-au cunoscut, cum şi-au început cariera muzicală, ce pasiuni au şi ce planuri de viitor. Tot ei sunt şi cei care ne vor încânta, pe parcursul emisiunii, cu zongora şi cetera devenite celebre.

Prinţul William a fost surprins răsfoind extrem de interesat un calendar cu jucătoare de rugby care au pozat nud în ipostaze amuzante. Care a fost reacţia lui în faţa jurnaliştilor vedem în ediţia ediţia Se zice că... de miercuri. Printre ştirile pe scurt ale ediţiei se mai numără cele mai bizare motive prezentate de angajaţi pentru a-şi justifica absenţa de la serviciu, cum a sărit cu paraşuta o femeie la împlinirea propriului centenar sau care este vârsta... maximă la care ne putem face cont pe Facebook.

Pe 13 noiembrie începe Târgul de Turism al României – ediţia de toamnă. Delia Boţan, director comercial Romexpo S.A. este de asemenea invitată la Se zice că..., pentru a ne prezenta ofertele pentru vacanţa de sărbători sau chiar pentru cea de vară.

În ediţia anterioară Se zice că..., Flori a fost la o petrecere unde a provocat mai mulţi artişti să spună câte zerouri are un miliard. Şi tot acolo, CRBL i-a mărturisit Florinei ce se zice despre el şi care este, de fapt, adevărul...

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate și dezbat teme de actualitate

* Chirurgie pe creier prin pleoapă

Invitat: cpt. dr. Georgian Ciobotaru, medic specialist neurochirurg, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "dr. Carol Davila" din Bucureşti

Prima operație pe creier prin pleoapă a fost realizată în premieră, în România, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, singura unitate de stat românească unde se efectuează astfel de intervenţii în chirurgia epilepsiei şi nu numai. Un succes ce merită promovat, mai ales că la realizarea lui au contribuit medici tineri care demonstrează că se poate face performanţă şi în România! Despre toate acestea ne spune invitatul nostru care declară că: „Dacă vrem să fim cu adevărat fericiţi, trebuie să ne comportăm ca nişte copii-în special să iubim şi să iertăm.”

*Autismul, lumea de lângă noi

Invitat: din Spania, dr. Gabriela Dagmar Nedelcu, psiholog și psihopedagog, competență în diagnosticul și tratarea autismului

Specialiştii estimează că, în prezent, autismul este o afecţiune care depăşeşte, în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Să privim cu bunătate, cu iubire și cu înțelegere spre ”lumea de lângă noi”. Vorbim despre integrarea în societate a persoanelor cu tulburări din spectru autist.

* Iubirea, medicamentul nostru

Invitat: preot dr. Sorin Zahiu, Biserica „Sf. Marcu Eugenicul” din Atena, Grecia

A plecat la studii în capitala Greciei pentru a face doctoratul în teologie şi s-a îndrăgostit de limba română învăţând greaca. De 25 de ani locuieşte în Atena, locul în care Platon a construit prima universitate din lume şi, de 20 de ani, slujeşte în mijlocul comunităţii româneşti de pe meleaguri elene. Într-o ţară străină, diasporenilor, orfani de ţară, le e necesară multă dragoste! Iubirea vindecă şi este un proces continuu!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Invitat Nicoleta Rădăcină, jurnalistă, editorul proiectului "Unfinished Love Stories"

Teme de discuţie

-la inceputul acestei saptamani, pe 23 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, Fundația EIDOS a lansat platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES ce pune în lumină povești reale de iubire, în toate formele ei. Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, cea mai citită rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. S

Invitat Oana Alexandru Constantinescu-Consilier de Imagine si Eticheta Sociala

Absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti, Oana Alexandru Constantinescu este unul dintre puținii experți din România in Eticheta socială si de business. Jurnalist timp de 20 de ani, incepand cu varsta de 14 ani, iar apoi expert in PR si comunicare, Oana a inteles prin prisma meseriilor sale importanța bunelor maniere, in orice context social.
Invitat Alina Neacşa floristă, furnizor al Casei Regale a României
Teme de discutie

-flori si culori de Sarbatori

-cursuri de aranjamente florale ca terapie ocupationala şi surse viitoare de venit

-recent, Alina a fost reconfirmata de Casa Regala a Romaniei drept furnizor oficial

Invitat Irina Margareta Nistor, critic de film

Teme de discutie

-saptamana viitoare, pe 29 aprilie, se decerneaza Premiile Gopo-evenimentul este la a 18-a editie

-filmul despre care am vorbit si in Weekend Matinal-"Nasty"-a fost selectat pentru o proiecţie specială la Festivalul International de la Cannes, aflat la 77-a editie.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1