loader
Foto

Galerie foto

Poveşti de viaţă impresionante ale concurenţilor, la ediţia 3 „Vedeta populară”

Iuliana Tudor prezintă şi în această duminică, la TVR 1 şi TVR+, concursul interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină „Vedeta populară”. Sensibilitate, emoţie, încurajări şi cele mai frumoase melodii de muzică populară - la TVR 1 pe 13 mai, de la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Căutăm al treilea semifinalist duminica aceasta la Vedeta populară. Pe 13 mai, cinci noi concurenţi vor urca pe scenă, dar unul singur va fi câştigător. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 cu muzica populară şi talente din folclorul românesc, într-o nouă ediţie emoţionantă  Vedeta populară.

Pe lângă pasiunea pentru muzica populară, este soţ, tată, patron şi inventator. Primul concurent al serii a început să cânte în urmă cu trei ani, în urma unui pariu. A ascultat sute de melodii, a studiat, a repetat, iar acum bihoreanul de 47 de ani îşi face curaj şi vine în faţa juriului Vedeta populară. Duminică, de la ora 21.00.

A doua concurentă a serii a ştiut că vrea să devină cântăreaţă de muzică populară de când avea 9 ani. Părinţii i-au fost alături. E conştientă că doar cu multă muncă şi ambiţie îşi va împlini visul. La cei 17 ani ai săi, singura ei teamă este să nu-şi rateze viaţa. O ascultăm şi o încurajăm pe tânăra reprezentantă a Gorjului pe 13 mai, la Vedeta populară de la TVR 1.

Două momente l-au maturizat peste noapte la o vârstă fragedă - 11 ani. Nu ştie cine sunt părinţii lui reali, dar consideră familia adoptivă adevărata lui familie. Muzica l-a ajutat să privească lumea cu echilibru, să devină un om sensibil şi bun. Un tânăr de 16 ani, din zona Bacăului, este cel de-al treilea concurent la Vedeta populară. Vedem, pe 13 mai, la TVR 1, dacă juriul îl trimite în semifinala concursului de talente din folclorul românesc.

O tânără în vârstă de 27 de ani, analist financiar, este îndrăgostită definitiv de muzica populară şi de bărbatul vieţii ei. Inelul l-a primit deja, în vară urmează nunta. Până atunci, vine să demonstreze în faţa publicului şi a juriului Vedeta populară că pasiunea pentru muzică şi talentul ei nu sunt vorbe în vânt, dar şi să ne spună care este legătura dintre cifre şi muzică.

Merge pe calea educaţiei şi a muzicii. Cucereşte pe toată lumea cu zâmbetul şi farmecul lui special. Mai mult impresionează însă povestea care se ascunde în spatele zâmbetului dobrogeanului de numai 18 ani şi pe care telespectatorii TVR 1 o vor afla duminică, la Vedeta populară.

(w882)

Competiția a devenit și mai dură în al doilea sezon, pentru că prima probă este eliminatorie. Cei care iau deciziile la Vedeta populară sunt Grigore Leșe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, cei cinci juraţi, care nu doar notează concurenţii, ci le fac şi recomandări pentru îmbunătăţirea interpretărilor live, apariţia şi prezenţa lor de pe scenă.

Antonela Ferche Buțiu și dirijorul Liviu Buţiu, Victoriţa Lăcătuşu, Mariana Lungu, Ion Amiteteloaie sunt interpreţii care îi vor susţine, în proba a doua (duetul cu artistul preferat), pe concurenţii de la Vedeta populară. Duminică, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Despre Vedeta populară, sezonul doi

Concurenţii celui mai mare talent show de folclor din România, Vedeta populară, se întrec din nou la TVR 1. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică cunoaştem câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală.  Apoi, din cei 9 semifinalişti, 5 vor ajunge în finala Vedeta populară, care va avea loc în luna iunie.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii. Dintre cei 5 concurenţi ai fiecărei ediţii, doar unul se califică în semifinală.

Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta populară - Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

(w500)

Şi în sezonul doi, Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart, sunt alături de concurenţi în intepretările live din show. Imediat după concurs, actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor la Vedeta populară, află părerile lor şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

 

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1