loader
Foto

Premieră medicală la Spitalul Universitar din Bucureşti

Luni, 2 decembrie, la „Vreau să fiu sănătos” vorbim cu dr. Alexandru Filipescu despre operaţia de extirpare a unei tumori ovariene, realizată cu succes de echipa de medici de la Elias.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

De la ora 16:50, emisiunea „Vreau să fiu sănătos” vorbeşte cu dr. Alexandru Filipescu - medic primar obstetrică-ginecologie – cel care a coordonat operaţia de extirpare a unei tumori ovariene gigant. Desfăşurată în premieră la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti, operaţia a fost un real succes, iar în cadrul emisiunii din 2 decembrie, medical vine cu mai multe informaţii despre simtomele şi tratamentul tumorilor ovariene.

Tot în ediţia din 2 decembrie, „Vreau să fiu sănătos” aduce în atenţia telespectatorilor sonoelastografia. Aceasta este o nouă metodă imagistică, neinvazivă care, după depistarea unur formaţiuni neobişnuite la ecografie, poate ajuta la punerea unui diagnostic corect, dacă este cazul aceasta investigatie fiind urmata la cererea specialistului de o biopsie.

Cuperoza sau rozaceea, după cum mai este cunoscută, este acea afecţiune care oferă aspectul roșu al feței.  Disconfortul creat de simptome, supoziția eronată a celor din jur legată de consumul de alcool afectează serios comportamentul pacientului cu rozacee, îi scade încrederea în sine și îi condiționează interacțiunile profesionale și sociale.
Despre cum să eliminam toate aceste neajunsuri din viaţa noastră, vom vorbi medicul dermatolog Oana Spânu.

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1