loader
Foto

Galerie foto

Prietenul din România al lui Jamie Oliver, la Garantat 100%

În două ediţii speciale ale emisiunii „Garantat 100%”, Cătălin Ştefănescu a vorbit cu Mircea Groza, un căutător şi păstrător de obiceiuri şi reţete culinare.  Poveştile, reţetele şi felurile pe care le-au gătit pe 17 şi 24 ianuarie pot fi urmărite online pe TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Pe TVR+ puteţi urmări Partea I şi Partea a-II-a.

„Începem anul cu două ediţii speciale, în care ne întâlnim cu un cercetător al culturii gastronomice româneşti, un iscusit bucătar, prietenul din România al lui Jamie Oliver”, este invitaţia pe care Cătălin Ştefănescu o lansează telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD. Sâmbătă, 17 ianuarie, respectiv sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 16.00, ei pot urmări două ediţii speciale Garantat 100%, în care realizatorul şi moderatorul TVR stă la masă, la propriu, cu Mircea Groza, un căutător şi păstrător de obiceiuri şi reţete culinare. Emisiunea poate fi văzută şi online, pe TVR+.

De la reţetele romanilor care au trăit la Castrul de la Porolissum, la tradiţionalele reţete ale bunicii, vom cunoaşte şi vom degusta, alături de Cătălin Ştefănescu şi invitatul său, preparate alese, vom afla etimologii ale denumirilor unor alimente şi feluri de mâncare şi vom cânta muzici adevărate. Mircea Groza face adevărate demonstraţii de virtuozitate gastronomică, arătându-ne cum se poate reconstitui bucătăria romană din preparate actuale, dar şi cea dacică, graţie descoperirilor arheologice.

Ultima parte  este disponibila online pe TVR+.

În ceea ce priveşte bucătăria tradiţională românească, invitatul lui Cătălin Ştefănescu ne asigură că ea este mult mai sănătoasă decât se vehiculează în anumite medii, chiar şi dacă ea include şi preparate pe bază de slănină sau carne. De asemenea, el oferă şi informaţii utile despre autenticitatea târgurilor „bio” din România.

Cele două ediţii speciale Garantat 100% nu sunt singurele surprize pe care ni le promite Cătălin Ştefănescu în acest început de an. „Mai avem în pregătire o ediţie specială, un interviu acordat în exclusivitate echipei TVR de fostul şef al statului ucrainean, Viktor Iuşcenko”, mai anunţă realizatorul TVR.

Pentru a-l cunoaşte mai bine pe cel care a readus la viaţă bucătăria romanilor sau dacilor, v-am pregătit o galerie foto inedită.

Garantat 100% poate fi văzută şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, intră în cel de-al 17-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

0:15 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:55 Misterul lui Kaspar Hauser (R)

Telecinemateca (KASPAR HAUSER/JEDER FUR SICH UND GOTT GEGEN ALLE-Germania, 1974)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Werner Herzog

Cu: Bruno S., Walter Ladengast, Brigitte Mira

Dramă-bazată pe o poveste reală. Redactor Cristina Crăciun

X

*Marele Premiu al Juriului, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului Ecumenic-Festivalul de Film de la Cannes, 1975

(Reluare)
 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1