loader
Foto

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de Judecată. Detalii despre acest subiect aţi putut afla în ediţia de luni, 15 aprilie, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

 

Oamenii și Legea

Traiul la bloc aduce cu sine atât drepturi, cât şi obligaţii. Care sunt etapele şi documentele necesare pentru înființarea Asociaţiei de proprietari? Ce se întâmplă când este nevoie de reamenajarea spaţiului comun, reparaţii la acoperiş, balcoane sau refacerea antiseismică şi nu toţi proprietarii sunt de acord? Chiriaşii au drepturi în cadrul Asociaţiei de proprietari? Răspunsuri la ”Oamenii și legea”.

(w882)

De la ora 13:00, în direct, invitatul Mihaelei OLARU a fost Alin-Ioan AXENTE, avocat.

(w882)

Potrivit legii Asociaţiilor de Proprietari, proprietarii care fac modificări în apartamente, schimbă destinaţia acestora fără să parcurgă paşii legali, nu cooperează cu Asociaţia de Proprietari pentru a face anumite reparaţii în legătură cu părţile comune, refuză accesul de urgenţă în locuinţe ori stau pasivi în cazul unor reparaţii ce ar trebui făcute şi care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi.

(w882)

Asociaţia de proprietari reprezintă interesele proprietarilor şi nu ale chiriaşilor ce au un contract cu aceştia. Chiriaşii nu pot face parte din Asociaţia de proprietari, însă, pot fi mandaţi de către proprietar pentru a participa şi vota în numele său în cadrul Adunărilor Generale.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

22:00 Români universali

* Prezentator Cristian Tabără

Avram Iancu

Omul apelor deschise
Cel mai rezistent inotator roman in ape deschise, Avram Marius Iancu din Petroșani, vrea permanent sa devina mai bun.
Avram Iancu se simte liber și ii plac provocarile. Se implinește un deceniu de cand a ales sa inoate. Numele sau il leaga de revoluționarul pașoptist și, pentru ca este bicentenarul Avram Iancu, 2024 este un an important pentru el. Mai ales ca a implinit in februarie 48 de ani, varsta la care acesta murea.
A calatorit in 3 continente și a inotat in peste 16 țari oficial. Odata cu aceasta calatorie fizica a avut parte și de o calatorie spirituala care l-a indemnat și sa scrie.
Inoata, merge pe bicicleta, alearga, a participat la triatloane, joaca tenis de masa, a facut karate, a participat la triatlon și iși suprasolicita organismul pana la limita.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

22:30 Anchetele comisarului Antonescu

* Documentar.

“IUBIRE MISTUITOARE”

La data de 14 mai 2022, mai multe apeluri disperate au fost primite pe numărul de urgență 112 din partea locatarilor unui bloc din orașul Sibiu. Oamenii anunțau că un incendiu a izbucnit în parcare dar flăcările riscau să ajungă la apartamentele acestora.

În timp ce pompierii se străduiesc să oprească flăcările care riscau să cuprindă tot blocul, polițiștii încercau să afle cum a pornit incendiul. Vecinii afirmau că au văzut pe cineva care dădea târcoale mașinilor în noaptea respectivă dar nu au putut să ofere prea multe detalii.

Urmele descoperite decătre anchetatorii de la fața locului conturează rapid ipoteza unei mâini criminale.

Realizatori: Dana Stefanescu, Melania Trifu, Tiberiu Stefănescu

Imaginea: Stefan Stan, Stoica Grigoruț

O emisiune de Dan Antonescu

Producator Dana Ștefănescu

X

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1