loader
Foto

„Punctul critic”, cea mai nouă emisiune de dezbateri de la TVR 1

Din 23 octombrie, Bogdan Muzgoci a deschis dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România. „Punctul critic” este în direct la TVR 1, de luni până joi, de la ora 18.00.

 

Punctul critic

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în cea mai nouă emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, difuzată de luni până joi, de la ora 18.00.

Pornind de la cazuri sau situaţii particulare, emisiunea pune în valoare elementele esenţiale pentru a înţelege fenomenele dezbătute. Moderatorul Bogdan Muzgoci şi invitaţii săi vor căuta să identifice căile de acţiune şi soluţiile, pentru ca „punctul critic” al subiectului zilei să poată fi depăşit cu bine. Co-moderator al fiecărei ediţii va fi unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

„În România și în lumea de azi, sunt multe situații sau fenomene cu privire la care societatea a ajuns într-un punct critic. Acel punct în care nu mai poți ignora problema, ci trebuie să o înțelegi pe deplin și să găsești o soluție. Uneori, din păcate, este punctul acela de la marginea prăpastiei. Acesta este tipul de teme pe care le vom aborda în emisiunea noastră. Din dezbateri, în care vom așeza la aceeași masă oameni simpli, jurnaliști care au semnalat problema, dar și specialiști și autorități, vrem să obținem soluții”, explică moderatorul.

Pentru prima săptămână, echipa noului program de la TVR 1 a pregătit subiecte sensibile din actualitate: creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România – luni, alături de colonelul (r.) Dan Antonescu, în calitate de co-moderator; marţi, jurnalistul Codruţ Pânzaru i se alătură lui Bogdan Muzgoci, într-o discuţie despre relaţia oamenilor cu inteligenţa artificială; dependenţele de alcool şi de jocuri de noroc vor face subiectul de miercuri, cu Anca Mazilu co-moderator; iar joi, în ultimul episod „Punctul critic” al săptămânii, jurnalistul Ştirilor TVR Ştefan Onica pune sub lupă reţelele sociale – înger sau demon? Temele dezbaterilor vor fi susţinute prin reportaje de impact.

„Pentru mine, ca moderator, provocarea este aceea de a aborda fenomene ample cu maturitate, dar și cu sensibilitate, pentru că multe dintre subiecte sunt dureroase și complexe. Am alături o echipă formată din cei mai buni profesioniști, cu ani de jurnalism în spate și cu propria experiență de viață. Pentru că, în calitate de jurnalist al televiziunii publice, ai obligația să pui, cu încăpățânare și obiectivitate, acele întrebări care ne frământă pe toți, până când găsești adevărul”, mai spune Bogdan Muzgoci, gazda emisiunii.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este momentul perfect pentru analiza unei situaţii şi a direcţiilor de evoluţie viitoare. Acela în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm. Din 23 octombrie, „Punctul critic” e la TVR1.

De luni până joi, de la ora 18.00.

Producători: Florenţa Dăscălescu şi Smaranda Vornicu - Shalit

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1