loader
Foto

Real suport în relaţionare, emisiunea „Eu pot!”, cu Anca Mazilu, revine cu un nou sezon la TVR 1 | VIDEO

Din 30 martie, în fiecare dimineaţă de sâmbătă, la ora 10.00, Anca Mazilu şi invitaţii săi oferă telespectatorilor TVR 1 răspunsuri şi exerciţii practice, de mare ajutor în situaţii aparent fără soluţie.

 

Anca Mazilu
Eu pot!

Eu pot! este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine şi la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, Eu pot! generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătăţească propriul climat psiho-emoţional.” Este descrierea succintă pe care Anca Mazilu o face emisiunii pe care o realizează şi moderează la TVR 1.

Din 30 martie, „cabinetul Eu pot!” se redeschide: Anca Mazilu ne aşteaptă cu un nou sezon de premiere, în fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la ora 10.00, la TVR 1.

(w882)

În ultimii 20 de ani, neuroştiinţa şi epigenetica au dovedit ştiinţific că gândurile şi emoţiile sunt factori determinanţi atât în declanşarea multor boli cronice, acute şi autoimune (cancer, AVC, infarct, hepatită cronică, psoriazis etc.), dar şi în declanşarea aparent invizibilelor boli mintale, a suicidului şi a comportamentelor distructive.

În ceea ce priveşte sănătatea psiho-emoţională şi mersul la specialist, România se află încă în stadiul de alfabetizare. Sunt oameni care nu merg la specialist de ruşinea stigmatului de a fi catalogat drept „nebun”. Sunt şi români care ar vrea, dar nu îşi permit financiar. Pentru ambele categorii menţionate, dar şi pentru cei care îşi recunosc înţelegerea şi interesul pentru propria sănătate mintală, „Eu pot!” este o fereastră către vindecare psiho-emoţională.

În acord cu misiunea sa publică, TVR 1 a încurajat şi susţinut, în ultimii 4 ani, accesul şi la acest tip de educaţie. Iar scopul principal al emisiunii „Eu pot” este de a ghida telespectatorii către autocunoaştere psiho-emoţională şi relaţională.

(w882)

„Atât interviul principal al emisiunii cu specialistul invitat, cât şi rubrica NeuroChange sunt concepute ca un curs practic şi condensat despre tema abordată. Astfel încât, la finalul fiecărei ediţii, telespectatorul să fi rămas cu răspunsuri şi exerciţii practice, care să îl ajute să iasă din situaţii ce păreau fără înţeles, până la vizionare. Motto-ul emisiunii este Informația este la fel pentru toți. Practica face diferența!", mai spune Anca Mazilu, invitându-ne să ne începem weekendul în cel mai plăcut şi util mod. „Eu pot!” se vede sâmbăta, de la 10.00, la TVR 1.

14:30 Ora regelui

*Puterea binelui

”Ora Regelui” prezintă un documentar despre moștenirea lui Henry Dunant și a numeroșilor voluntari care l-au urmat, ”Puterea binelui”.

”Henry Dunant, unul dintre cei mai importanți elvețieni ai tuturor timpurilor, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a schimbat cursul istoriei moderne, în calitatea sa de părinte al Crucii Roșii”, spunea Majestatea Sa Margareta despre autorul impresionantei cărți ”Amintiri de la Solferino”.

Cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cuprinde aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global.

Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut. Cei 5000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, celebrată pe 8 mai, data nașterii lui Henry Dunant, reamintește an de an că în oameni există resurse de înțelegere și de solidaritate, indiferent de nivelul educației, de naționalitatea ori de convingerile religioase pe care le au.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizator: Diana Ilica

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1