loader
Foto

Garantarea dreptului de proprietate

Detalii despre garantarea dreptului de proprietate, în ediția ”Oamenii și Legea” redifuzată miercuri, 31 mai, de la ora 13:00 și pe 1 iunie de la ora 06.00, la TVR 1 și TVR+.

 

Oamenii și Legea

Potrivit Constituţiei, “proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”. Regimul juridic general al proprietăţii, publică sau privată, vizează, ca esenţă, cele trei elemente ale dreptului de proprietate: posesia, folosinţa şi dispoziţia.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Ana DICULESCU ŞOVA, avocat.
.
(w882)

În Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene se stipulează că „orice persoană are dreptul de a deţine în proprietate, de a folosi, de a dispune şi de a lăsa moştenire bunurile pe care le-a dobândit în mod legal. Nimeni nu poate fi lipsit de bunurile sale decât pentru o cauză de utilitate publică, în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege şi în schimbul unei despăgubiri juste acordate în timp util pentru pierderea pe care a suferit-o. Folosinţa bunurilor poate fi reglementată prin lege în limitele impuse de interesul general”.

Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Mihaela Ol

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR
• Delia APOSTOL-HANZELIK
• Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

***

Program de difuzare:

Redifuzare TVR 1 – 31.05.2023, ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 31.05.2023, ora 00:15

Reluare TVR 1 – 01.06.2023, ora 06:00

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Gheorghița Nicolae: „Stând lângă doamna Mărioara Murărescu atâția ani am descoperit în mine calități pe care nu credeam că le am!”

Emisiunea Tezaur folcloric poate fi urmărită la TVR 1 duminica, de la ora 13:00 și la TVR Folclor.

Comedia romantică „Frumoasa mincinoasă”, din 9 mai, la TVR 1 | VIDEO

Dacă dragostea ar fi interzisă timp de 7 ani... şi nu ai putea să te căsătoreşti cu persoana iubită... Fanii serialelor coreene se pot bucura de ...

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

Marius Brăila: „Supereroii sunt printre noi!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 9 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1