loader
Foto

Galerie foto

„România veritabilă”, la TVR 1: Întâlnire cu strănepoata eroinei de la Jiu

Duminică, 23 ianuarie, într-un nou episod „România veritabilă”, am ajuns acasă la Ecaterina Teodoroiu. Cristina Şoloc ne-a făcut cunoştinţă şi cu specialista Doljului în covoare tradiţionale olteneşti. La TVR 1, duminică, 23.01, ora 19.00.

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

În cel de-al patrulea episod „România veritabilă”, Cristina Șoloc a ajuns acasă la Ecaternina Teordoroiu, unde a întâlnit-o pe strănepoata eroinei de la Jiu. Am văzut cum arată locuinţa, devenită muzeu, duminică, 23 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Am vizitat-o pe tanti Mira Tantan, specialista Doljului în vestitele covoare tradiționale oltenești care, neputând accepta ca acest meșteșug să se piardă în negura timpului și în ciuda tuturor greutăților, a devenit antreprenoare. Covoarele țesute sau restaurate cu măiestrie, la țesătoria ei din Tismana, completează astăzi spațiile sacre din mănăstiri și biserici, atât în România, cât și în Ierusalim.

(w882)

Cu Mira Tantan

(w882)

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

Producător - Daniela Andronie

Producător general și realizator - Cristina Șoloc

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1