loader
Foto

Ultimele noutăţi din medicina estetică şi de familie, la „Vreau să fiu sănătos”

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 14:30, am aflat detalii despre aparatura de ultimă oră care poate vindeca cancerul colorectal, dar şi cum trebuie să ne comportăm cu cei care sunt la pubertate.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR +

* Screening-ul colorectal

România se numără printre ţările cu o incidenţă crescută a cazurilor de cancer colorectal. Aparatura modernă şi protocoalele terapeutice de ultimă oră ce pot vindeca aceasta afecţiune sunt accesibile şi la noi în ţară.

Condiţia de însănătoşire este însă una singură - prezentarea din timp la medic. Despre acest subiect vorbim sâmbătă, 16 mai, la TVR 1, cu prof. dr. Adrian Săftoiu.

Realizator: Beatrice Cioba

* Pubertatea

Este una din cele mai dificile perioade de tranziţie din viaţa unei persoane. Este esenţială înţelegerea ei şi implicarea discretă şi fermă a adulţilor - familie şi profesori - pentru o parcurgere armonioasă.

Psihologul poate media o relaţie echilibrată între lume şi copil. Ediţia din această săptămână vine cu câteva sfaturi utile. Stăm de vorbă cu psihologul Roxana Agafitei. (www.psihotrauma.ro)



Realizator: Cristina Andrei

* Epilarea definitivă

Acest procedeu poate fi o alternativă la metodele de îndepărtare a pilozităţii.

Este tratamentul prin care se obţine distrugerea permanentă a foliculilor de păr în procent maxim posibil de atins - de 90-95% pentru femei şi 70-75% pentru bărbaţi - cu variaţii pentru fiecare zonă a corpului. Pe acestă temă vorbim cu dr. Andreea Iftimie - medic estetician.



Realizator: Adina Slave

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1