loader
Foto

Se zice că... s-a descoperit la ce este bună bârfa

O cercetătoare de origine română a descoperit la ce este bună bârfa. Aflaţi amănunte din prima ediţie din această săptămână.

 

FLORINA Constantinescu
Nuami Dinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În România sunt mai multe organizaţii guvernamentale şi asociaţii care se ocupă de protecţia consumatorului. Asociaţia pe care o conduce invitatul emisiunii Se zice că... de azi are un nume lung: Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S România). Cum să-l reţină consumatorii? Cum se individualizează asociaţia pe această piaţă? Cum îşi va schimba mentalitatea consumatorul român din consumator pasiv în consumator activ adoptând o9atitudine? Care este această atitudine? În ce proporţie, reclamaţiile se rezolvă în beneficiul consumatorului? Cum este cuantificat acest lucru? Vine să răspundă la întrebările de mai sus Sorin Mierlea, Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S România).

Anul acesta, Angela Similea revine pe marile ecrane, după ce acum 30 de ani a jucat în „Rămăşagul” de Ion Popescu-Gopo. De data aceasta solista îşi joacă propriul rol în scurt metrajul „Să mori de dragoste rănită”, regizat de Iulia Rugină. Filmul a primit în acest an „Premiul Zilelor Filmului Românesc” pentru secţiunea Scurt metraj la TIFF şi se va lansa în cinematografe pe 28 noiembrie. Şi Adrian Enache va debuta ca actor într-un film ce va fi difuzat în cinematografele din România și Europa, anul viitor. El  va interpreta rolul principal, acela de soţ şi tată, în filmul Kandy, care are la bază un scenariu adaptat special pentru el, despre relaţia de familie şi mai ales despre stările şi trăirile unei femei în interacţiunea cu societatea, soţul, profesia sau copiii ei. Mai multe informaţii despre aceste lansări - în această după-amiază la Se zice că...

Cătălin Crişan vine la Se zice că... pentru a interpreta o melodie, dar şi pentru a povesti despre piesa de teatru „Cabina actorilor", semnată de el. Piesa de teatru este povestea a patru actori care trebuie să joace o comedie. Problemele apar în momentul în care întâmplările din vieţile personale încep să îi afecteze, nu doar în afara scenei, ci şi în timpul spectacolului.

Naşterea naturală verus cezariana este subiectul discuţiei mai ample pe care Sonia Argint Ionescu o va purta cu doctorul Marian Ştefan, medic primar de obstetrică ginecologie. Dacă naşterea naturală este mai sănătoasă, pentru mamă şi pentru copil decât cezariana, în cât timp te recuperezi după operaţia de cezariană, care sunt avantajele şi dezavantajele naşterii naturale şi ale naşterii prin operaţie cezariană, aflaţi la Se zice că... de la TVR 1, începând cu ora 17.10.

O cercetătoare de origine română a descoperit la ce este bună bârfa. Se zică că nevoia de a bârfi o simţim cu toţii. Deşi privită cu ochi răi, fiindcă poate ameninţa reputaţia unei persoane, o echipă de cercetători olandezi, condusă de Elena Martinescu, a demonstrat că bârfa are efecte benefice în viaţa noastră indiferent dacă este pozitivă sau negativă. Studiul a mai arătat că atunci când un individ aude o bârfă pozitivă, o foloseşte la îmbunătăţirea propriilor acţiuni. Totuşi, când auzim o bârfă negativă, devenim nu doar defensivi, ci şi temători şi anxioşi, gândindu-ne că am putea fi următoarea ţintă. Cercetătorii sugerează că, în loc să încercăm să renunţăm la bârfă, ar trebui să ascultăm informaţiile primite, conştienţi de efectele pe care le are asupra noastră. Elena Martinescu a mai precizat că instinctul de auto-protecţie şi teama cresc în cazul femeilor care au de-a face cu bârfe negative, pe când bărbaţii experimentează sentimente de anxietate şi frică atunci când aud bârfe pozitive.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

9:45 Teleshopping

10:00 Agrostrategia

* Invitat Octavian Petrescu-Director Executiv Companie de agribusiness

Rubrica Fermierii României

Mașina românească de recoltat lavandă

Cel mai puternic utilaj din lume, la o fermă din România

Producator Vlad Macovei

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1