loader
Foto

Semifinala „Vedeta populară”, în duminica Rusaliilor, la TVR 1 | VIDEO

Cu ritualuri de nuntă din toată ţara şi cântece din folclorul minorităţilor naţionale, cei nouă semifinalişti s-au pregătit să ne cucerească inimile. Iuliana Tudor i-a invitat în scenă la „Vedeta populară” duminică, 4 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

După şapte ediţii „Vedeta populară” în care ne-au bucurat şi ne-au emoţionat cu cântecele lor, nouă concurenți au reușit să ajungă în semifinală și sunt pregătiți să ne arate că merită mai mult decât atât.

(w882) grup

În prima probă, fiecare concurent a interpretat un cântec dintr-un ritual de nuntă din zona pe care o reprezintă. Proba a doua i-a pus în ipostaza de a prezenta o piesă din folclorul minorităţilor naţionale.

Daniel Breban, de 17 ani, a venit din Țara Chioarului să ne convingă cu glasul, dar şi cu viola sa. Iar pentru a doua probă, tânărul a ales o melodie din folclorul bulgăresc.

(w882) bulgar

Medic de profesie, Zvonko Trailovici, de 43 de ani, a păstrat mereu în suflet folclorul din Valea Timocului, unde a copilărit. Pentru prima oară, a cântat pe o scenă un cântec din folclorul sârbesc.

(w882) sarb

Botoşăneanca Sabrina Aiacoboaie, de 16 ani, s-a bucurat cel mai mult de calificarea în semifinală, ea fiind cea care şi-a câştigat locul prin tragere la sorţi, primind a doua şansă. Folclorul german nu i-a pus mari probleme, după ce a reuşit să descifreze versurile melodiei pe care o a prezentat-o.

(w882) german

Sebastian Șerban, din Mureș, are 20 ani, lucrează în IT şi este semifinalistul care ne-a încântat în prima ediţie a sezonului 9 „Vedeta populară”. L-am văzut şi pe el duminică, la TVR 1, interpretând o baladă haiducească maghiară.

(w882) maghiar

Pasionată de modelling și folclor, gorjeana Simina Popescu, de 17 ani, este câştigătoarea ultimei ediţii de concurs, alături de Zvonko Trailovici. Am ascultat-o cu o piesă de joc din folclorul ucrainean. E la a doua participare la „Vedeta populară”, aşa că are ambiţii mari!

(w882) ucraina

De aceeaşi vârstă este şi Roxana Goia, care a venit din Timiș la fel de hotărâtă... şi cu un busuioc, pentru noroc! Ba chiar şi cu o piesă extrem de emoţionantă din folclorul italian.

(w882)

La rândul ei, Anda Horoba, de 24 ani, de pe Valea Țibleșului, crede că are mai multe şanse la calificare dacă urcă pe scena emisiunii însoţită de... toţi membrii familiei!

(w882) ucraineana

Despre „petrecerea burlacilor”... în variantă bucovineană ne-a cântat Petronela Popa, o suceaveancă de 19 ani. Tot ea ne-a adus pe scenă bucuria folclorului aromân.

(w882)

Iar Alexandru Staicu, de 16 ani, ne-a arătat frumoasele obiceiuri din Teleorman. „Roger”, fratele lui Ioniță din Clejani, l-a ajutat cu documentarea pentru piesa din folclorul ţigănesc pe care o va cânta la a doua probă, tot el oferindu-i şi o pălărie tradiţională, pentru autenticitate...

(w882) tiganesc

Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion, cei cinci membri ai juriului „Vedeta populară”, au analizat atent fiecare artist în parte, cântărind cine merită să ajungă în Finală. Iar Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, dirijor Cristian Obrejan, au acompaniat toate momentele muzicale ale serii. Tot Junii Sibiului au fost şi cei care i-au însoţit pe artişti cu momente coregrafice semnate de Silvia Macrea.

(w882) orchestra

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1